Az Amazonas vidékéről is érkeztek bennszülöttek a klímacsúcsra

2015. december 01. 10:45

Az Amazonas vidékéről is érkeztek bennszülöttek a párizsi klímacsúcsra. Az ecuadori aktivisták azért utaztak el a francia fővárosig, hogy megvédjék otthonukat, az esőerdőket.

2015. december 01. 10:45

A párizsi klímacsúcson azok is szeretnék hallatni a hangjukat, akik a klímaváltozás hatásait saját bőrükön közvetlenül érzik. Az Amazonas vidékéről érkező kis bennszülött falu tagjai többek között azért érkeztek a francia fővárosba, hogy megvédjék az otthonukat, az esőerdőket.

Jelenlétükkel azt szeretnék elérni, hogy elismerjék: ők is harcolnak a globális felmelegedés ellen. A bennszülött aktivisták fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy megoldást kell találni egy olyan nagy problémára, mint a klímaváltozás.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. december 02. 01:31
Szép, de hogyan finanszírozták a repülőútjukat?
még fokozza
2015. december 01. 22:34
Messziről jött. Nem lehetett könnyű ak-klímatizálódni.
Morgen
2015. december 01. 22:11
A pénzembereket egy percig nem érdekli, mi lesz a Földdel. Az unokáink életének védelme nem hoz nekik hasznot. Sajnos, az őserdőket sem tudják megvédeni.
Valodi
2015. december 01. 18:39
"Kína részt vesz Közép-Európa gazdasági növekedésének a finanszírozásában, ... az egész európai kontinens növekedését is elősegíti, ezért a mi jelenlegi együttműködésünk egész Európa és az Európai Unió érdekét is szolgálja." (Orbán Viktor mondta Kínában) "És hogyhogy nem hallottátok meg a világ vallási vezetőinek intéseit, amelyek a jövő generáció iránti felelősségre figyelmeztettek benneteket? Miért vártátok tehetetlenül, hogy bekövetkezzen mindaz, aminek mi már szenvedő alanyai vagyunk?" (Áder Jánost Párizsban a majdani unokája kérdezi - "nagypapa" idézi a konferencián) "... a pénz uralkodik ahelyett, hogy szolgálna. Ez a gazdaság öl. Ez a gazdaság kirekesztő. Ez a gazdaság elpusztítja a Földanyát." (Ferenc pápa mondta Bolíviában) Kérdés: melyikük hazudik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!