Halálos késelés történt az egyik német menekültszálláson

2015. december 16. 07:54

Két németországi menekültszálláson is súlyos késeléses incidens történt kedden. Az egyik szálláson, Hasslochban egy afgán fiatal férfit késelt halálra egy néhány évvel idősebb, szintén afgán társa. Míg a Kelkheimben működő szálláson egy eritreai férfit szúrt meg egy szintén afgán fiatal férfi. Az eritreai menedékkérő állapota is életveszélyes.

2015. december 16. 07:54

Németországban két menedékkérőket befogadó állomáson is késelés történt, az egyik helyszínen halálos áldozata is volt a támadásnak a hatóságok keddi tájékoztatása szerint. A Rajna-vidék-Pfalz tartománybeli Hasslochban működő szálláson egy 22 éves afgán menedékkérőt késeltek meg. A feltételezett elkövetőt – az áldozat egy 26 éves afgán lakótársát – őrizetbe vették. Az SWR regionális közszolgálati médiaszolgáltató társaság értesülése szerint a feltételezett támadó pszichiátriai kezelés alatt állt, az utóbbi időben többször beszállították egy közeli klinikára.

Egyelőre nem ismert, hogy mi vezetett a halálos késeléshez. Van ugyan egy szemtanú, de nem beszél jól németül – mondta a nyomozást vezető ügyész az SWR-nek. Hozzátette, hogy az áldozatot egy konyhakéssel többször megszúrták, egyebek között a mellkasán. Halálának körülményeit még vizsgálják. Feltételezhető, hogy a késszúrások következtében halt meg. Az eset hétfőn történt, röviddel éjfél előtt

Szintén hétfőn röviddel éjfél előtt a Hessen tartománybeli Kelkheimben működő menekültszállásra riasztották a rendőrséget verekedés miatt. Mentőt is kellet hívni, mert egy fiatalember az összecsapásban több szúrt sebet szenvedett a felsőtestén. A 21 éves eritreai menedékkérőt sikerült megmenteni, de állapota életveszélyes. A feltételezett támadó egy 16 éves afgán fiú, akit őrizetbe vettek. A nyomozás első megállapításai szerint a késeléshez vezető vita az éjszakai nyugalom megzavarása miatt alakult ki.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Josephine Mutzenbacher
2016. február 04. 00:18
Ugyan már kérem,más kultúrkőr,ennyike! Amúgy meg:"I think this is the beginning of a beautiful friendship" ..:)))))
balbako_
2016. február 02. 21:46
Szokják meg. Ha kikerülnek a táborból még több ilyen lesz, de ott "csak" a németeket bicskázzák az meg liberáliséknál nem hír!
atila68
2016. január 03. 16:43
Hagyni kell.
Morgen
2015. december 23. 23:24
"Virsafendasz"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!