Németország: menedékkérő-igazolvány nélkül nem jár ellátás

2015. december 09. 19:12

A német kormány szerdán arról döntött, hogy menedékkérő-igazolványt vezetnek be. Ezt akkor állítják ki, mikor egy migráns először találkozik Németországban a hatóságokkal, az igazolvány hiányában pedig szociális ellátás sem jár majd. Ezzel együtt a menekültügyben érintett hatóságok adatbázisait is összekapcsolják.

2015. december 09. 19:12

Németországban külön igazolványt kapnak a menedékkérők, és összekapcsolják a menekültügyben érintett hatóságok adatbázisait a kormány szerdai ülésén elfogadott törvénytervezet szerint, amelyet várhatóan már januárban megszavaz a törvényhozás.

A megoldás révén elkerülhető egy sor visszaélés, nagyobb lesz a rend a menekültügyi rendszerben, és gyorsabb lesz a menekültügyi eljárás – mondta berlini sajtótájékoztatóján Thomas de Maiziére belügyminiszter. A papíralapú igazolvány a menedékkérő nevétől és arcképétől a kijelölt lakóhelyén keresztül a vallásáig egy sor adatot tartalmaz majd. 

Az országba belépő menedékkérővel kapcsolatba kerülő hatóságok az első találkozáskor rögzítik a számukra legfontosabb információkat, és feltöltik azokat egy központi adatbázisba. Így fokozatosan teljessé válik az illető adatlapja, amelynek alapján elkészítik az igazolványt. A másik fő alapelv, hogy igazolvány nélkül senki nem veheti igénybe a menekültügyi ellátást – mondta a miniszter.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2015. december 11. 20:14
A vallást nyilvántartják? Majd jönnek a TASZkalapok.
Morgen
2015. december 11. 20:14
Az "ÉV Emberétől" akár éhen is halhat, akinek nincs igazolványa. Mert így erkölcsös.
Photon
2015. december 11. 20:14
Csak megpróbálnak a szarból várat építeni.
szürkemókus
2015. december 10. 19:09
Eddig bemondásra adták a segélyt?! Megáll az ész...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!