Romániában teljesen megtiltották a dohányzást a nyilvános zárt helyiségekben

2015. december 15. 16:03

Teljesen megtiltotta a dohányzást a nyilvános zárt helyiségekben a román parlament, a jogszabályt még az elnöknek ki kell hirdetnie. Az országban eddig engedékeny volt a törvény a szórakozóhelyekkel.

2015. december 15. 16:03

Romániában teljesen megtiltották a dohányzást a nyilvános zárt helyiségekben, miután a képviselőház kedden elfogadta az erről szóló jogszabályt.

A törvényt korábban a szenátus is megszavazta, így már csak az elnöknek kell kihirdetnie. A dohányzás betiltásáról szóló tervezet 2011 óta a parlament napirendjén szerepel, de csak azt követően vették elő és gyorsult fel az elfogadása, hogy október végén Bukarestben tűz keletkezett koncert közben egy pirotechnikai eszköz miatt a Colectiv klubban. A katasztrófa miatt eddig 62 ember veszítette életét.

Romániában a szórakozóhelyekkel szemben eddig engedékeny volt a törvény. A tulajdonosok kialakíthattak dohányzó és nem dohányzó részleget, de dönthettek amellett is, hogy egyáltalán nem tiltják meg a dohányzást.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Learten
2015. december 22. 21:13
Nézz utána az autód mit termel mert nem árt... Már csak a legyártása és bontása egy autónak szennyezőbb mint egy ember egész életében dohányzással kárt tud okozni, és akkor még nem is tankoltál! Én meg azt nem akarom beszívni lépten nyomon. Egy pár órás bp-i séta a "jó" levegőn többet árt mint egy évnyi kötéldohányzás. Ja az sem felejtős hogy a dohányosok baromi sok adót és járulékot fizetnek, lényegesen többet mint a betegségeik ellátásához szükségesnél, míg az autósok ugyanezt azért fizetik hogy mégtöbb autópálya és járható út legyen. Néha gondolkozhatnál is...
Anonymtalan
2015. december 17. 10:44
Ha lusta lennél: "Tobacco[edit] Polonium-210 in tobacco contributes to many of the cases of lung cancer worldwide. Most of this polonium is derived from lead-210 deposited on tobacco leaves from the atmosphere; the lead-210 is a product of radon-222 gas, much of which appears to originate from the decay of radium-226 from fertilizers applied to the tobacco soils.[47][110][111][112][113] The presence of polonium in tobacco smoke has been known since the early 1960s.[114][115] Some of the world's biggest tobacco firms researched ways to remove the substance—to no avail—over a 40-year period. The results were never published.[47]" Magyarul, ha nem menne az angol: Dohány A Polónium-210 a dohányban hozzzájárul világszerte a tüdőrákos esetek jelentős részéhez. A ennek a polóniumnak a többsége az ólom-210 bomlásakor keletkezik. Az ólom-210 a dohány levélbe gyűlti össze a talajból. A talajba levegőn keresztűl kerül a Radon-222 bomlásakor, ami a Rádium-226 bomlás telméke. (Megjegyzés: a forrása végül is a talajban található köb-méterenkénti néhány mg Urán) A polónium jelenléte a dohány füstben ismert volt már az 1960-as évek óta. Némely nagy dohány ipari szereplő kutatásokat végzett, hogy eltávolítsák az elemet. Az elmult 40 év során nem jártak eredménnyel, eredményeket nem publikáltak.
Starlord
2015. december 16. 02:43
Egyetlen gázfröccs az autóban több mérgező anyagot bocsát ki, mint egy doboz cigaretta elszívása!
veletlen
2015. december 16. 00:46
Irreleváns.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!