Nyomoznak a kiskunhalasi menekülttáborban történt kődobálás ügyében

2016. január 16. 19:13

Tizennégy migráns ellen indított nyomozást hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség, miután pénteken dulakodásba forduló vita alakult ki a kiskunhalasi befogadóközpontban, ahol az őrizetesek egy csoportja megdobálta a rendőröket. A táborban 180 rendőr tett rendet.

2016. január 16. 19:13

Pénteken két rendőr megsérült, amikor dulakodásba forduló vita alakult ki a kiskunhalasi befogadóközpontban, a menekültügyi őrizetesek egy csoportja kövekkel dobálta meg az egyenruhásokat – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint három menekültügyi őrizetes férfi az internethasználat miatt vitatkozott össze, a fegyveres biztonsági őrség a rendőrökkel közösen szétválasztotta a verekedőket. Hozzátették: az őrizetesek összeverődött 20-25 fős csoportja kövekkel dobálta meg az egyenruhásokat. A rendőrség megakadályozta a fogvatartottak kitörését és a további rongálást, a hangadókat kiemelte, a központban helyreállt a rend – írták.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kiskunhalasi menekülttáborban kirobbant verekedés után 180 rendőr kivezénylésével tudták helyreállítani a rendet, így a táborban most minden fogvatartottra két rendőr jut.

Tizennégy ember ellen nyomoznak

Tizennégy ember ellen indított nyomozást a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ őrségével szemben pénteken elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szombaton.

A Nánási László főügyész által jegyzett közlemény szerint a nyomozás a pénteken 17 óra körül történt kődobálás miatt indult. Az őrizetbe vett, külföldi állampolgárságú embereket folyamatosan hallgatják ki. 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. július 20. 02:33
1. Azonnali kitoloncolás. 2. Magyarország területéről való örökre kitiltás. 3. De csak miután ledolgozta az okozott kárt, és az ittartózkodása alatt, a magyar állampolgárok munkájából adójából ráfordított teljes költségeket.
Gusztav12
2016. május 26. 04:09
Minden fehér ember olvassa el! https://www.youtube.com/watch?v=1JLHQCscMVE
balbako_
2016. február 02. 21:45
Tanulság: senkit- még rendőrt sem! - dobálunk, kaviccsal, kővel, semmivel! Vagy maga szerint migránsoknak ez a jog (is) jár?
cereal killer
2016. január 17. 23:16
3 ingyenélő az ingyenes internet miatt összeverekszik. Majd amikor a rendőrök szétválasztják őket, 25 semmirekellő rátámad a rendőrökre?! Mit képzelnek ezek? ! (Egyébként, ha 25-en dobáltak, akkor miért csak 14 ellen nyomoznak?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!