Szlovénia is korlátozza a menedékkérők számát

2016. január 21. 20:40

Horvátország és Szerbia után Szlovénia is úgy döntött, hogy csak azokat a menekülteket engedi be az országba, akik Ausztriában vagy Németországban akarnak menedéket kérni.

2016. január 21. 20:40

A szlovén kormány csütörtökön úgy döntött, hogy ezentúl csak azokat az illegális bevándorlókat engedi be az országba, akik Ausztriában vagy Németországban akarnak menedéket kérni. Vesna Györkös Znidar belügyminiszter sajtótájékoztatóján közölte, hogy az összes többi migránstól megtagadják a beutazást, és egyben megszigorítják a határellenőrzést is.

Az intézkedés csütörtöktől lép életbe. A Horvátországból 22 órakor érkező vonaton utazó migránsok beléptetésénél már az új szabály szerint járnak el a hatóságok. A szlovén belügyminiszter a döntésről értesítette horvát kollégáját. 

Szlovénia ezzel követte Szerbia és Horvátország példáját, amelyek az osztrák intézkedésre hasonló lépéssel válaszoltak. Ausztria szerdától csak azokat a menekülteket engedi be területére, akik Ausztriában vagy Németországban akarnak menedékjogot kérni, emellett azonban felső határt is megszabott a befogadható menedékkérőkre.

Györkös Znidar hangsúlyozta, hogy Ausztriával ellentétben Szlovénia nem határoz meg felső határt a beengedett migránsok létszámára. Egyúttal azonban megnyugtatta a közvéleményt, a kormány megtesz mindent annak érdekében, hogy Szlovénia ne váljon gyűjtőközponttá, és ne torlódjanak fel az országban a migránsok.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2016. január 26. 16:22
"A szlovén kormány csütörtökön úgy döntött, hogy ezentúl csak azokat az illegális bevándorlókat engedi be az országba, akik Ausztriában vagy Németországban akarnak menedéket kérni." 90 % Németországban akar eredetileg is.
csuka
2016. január 22. 12:59
Kurmányunk közben migráns simogató lett: "A helyettes államtitkár utalt a magyar-szír felsőoktatási kapcsolatok hagyományaira, és kifejtette, érdekünk, hogy hozzájáruljunk olyan tehetséges szíriai fiatalok képzéséhez, akik tanulmányaik befejeztével be tudnak kapcsolódni az ország újjáépítésébe és érdemben hozzá tudnak járulni a magyar-szír kapcsolatok erősítéséhez, valamint a Szíria fejlődése és modernizálása szempontjából nélkülözhetetlen tudományos potenciál megalapozásához." CSAK A FIDESZ/DSZ HAZAÁRULÓ MAFFIA !
gxcapril
2016. január 22. 12:58
Jobb ha elkezdjuk epiteni azt a keritest a Roman-Magyar hataron surgossen.
Akitlosz
2016. január 22. 10:44
Jól, akkor ezután minden bevándorló azt fogja mondani, hogy Ausztriában vagy Németországban "akar" menedékjogot kérni, hogy továbbengedjék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!