Szentgotthárdon is lesz ideiglenes befogadóállomás

2016. február 29. 18:31

A kormányzati szándék szerint egy körülbelül 300 ember befogadására alkalmas ideiglenes befogadóállomás létesül majd Szentgotthárdon, közvetlenül az osztrák határ mellett.

2016. február 29. 18:31

Háromszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás létesítését tervezik Szentgotthárdon, közvetlenül a magyar-osztrák határ mellett – közölte Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel, miután hétfő délután a képviselő-testület tagjai is tájékoztatást kaptak a kormányzati szándékról. Hozzáfűzte: a kijelölt terület hetven százaléka belvizes, véleménye szerint az jelenlegi állapotában nem alkalmas a sátortábor felépítésére, ezért azt javasolta, hogy a műszaki stábbal vizsgáltassanak meg más helyszínt is. Arról, hogy mikor kezdik építeni a tábort, a polgármester nem tudott tájékoztatást adni.

Huszár Gábor szerint ha megépítik Szentgotthárdon és Körmenden is az ideiglenes migrációs befogadóállomást, akkor a két tábor kapacitása együttesen sem haladja majd meg a 600-700 főt, azok nem lesznek nagyobbak, mint amekkorát tavaly szeptemberben létesítettek. A polgármester szólt arról is: ha ismét működne a tervezett ideiglenes befogadóállomás, akkor megítélése szerint ismét szükség lesz a városban és környékén a rendőri jelenlét megerősítésére. „Arra kértem Vas megye jelen lévő rendőrfőkapitányát, hogy csakúgy mint tavaly szeptemberben, mindent tegyenek meg a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében” – mondta. Hozzátette: szükség lesz arra is, hogy az önkormányzat nagyobb létszámban vehessen igénybe közmunkásokat a keletkező hulladék összegyűjtésére, valamint központi forrásból bővíteni kellene a városban már meglévő köztéri kamerarendszert is.

A Jobbik tiltakozik

A Jobbik szentgotthárdi szervezete hétfő délután az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: határozottan tiltakoznak az ellen, hogy akár csak egy napig is migránsok tartózkodjanak Szentgotthárdon és Körmenden.

Körmenden háromszáz-ötszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás épülhet a következő napokban. Bebes István (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta, a hétvégén már kaptak információkat a kialakult helyzetről, hétfőn pedig a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei rendkívüli testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a tervezett lépésekről.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. március 06. 05:46
A befogadóállomás gyurcsány 5 méteres kerítéssel körülvett villájában lenne ésszerű és biztonságos.
3M..
2016. március 03. 15:39
Vegyétek. Szebb Jövőt!
Gregorius
2016. március 02. 07:08
Az amit én kihámoztam a szavaiból az az volt, hogy a népszavazás inkább az elkövetkezendő uniós kötelező határozatok visszautasítására vonatkozik. (A márciusi csúcstalálkozó is ezzel, a migráns kérdéssel foglalkozik.) Az eddigi döntések arról szóltak, hogy van vagy 160.000 migráns, és ezt azt hogyan osztják fel. De a gyakorlatban már most 1.000.000 van és beláthatatlan, hogy mennyi érkezik még, ha ezekre vonatkozó kötelező döntéseket akarnak hozni, azokból nem kérünk. De lehet, hogy nem tudtam követni azt, hogy mit is akar.
ElQurMinator
2016. március 02. 07:07
Csak azt tudod elbírálni, elszállásolni a nyitott táborokban, aki a megjelölt határátkelőhelyeken, papírokkal jön be, személyazonosságát tudja igazolni, és menedékkérelmet ad be. Aki illegálisan jön be, vagy próbálkozik bejönni, vagy nem rendelkezik papírokkal, vagy nem ad be menekültkérelmet, az mind bűnöző, és azonnal visszatoloncolnám oda, ahonnan jött. Felesleges itt európaiságról beszélni, meg kereszténységről, mert ez már rég nem arról szól, hanem arról, hogy életben maradunk-e vagy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!