Lengyel kormányfő: Nem jöhet több migráns Lengyelországba

2016. március 23. 16:19

Bár a lengyel kormány korábban elismerte a jogfolytonosságot, és ígéretet tett arra, hogy az előző kormány által vállalt migránskvótának eleget tesz, a brüsszeli terrortámadások után Beata Szydło lengyel kormányfő úgy nyilatkozott: egyelőre nem jöhet több menekült Lengyelországba. „A terroristák néhány nap elmúltával kinevették az unió és Törökország közötti megállapodást” - jegyezte meg a kormányfő.

2016. március 23. 16:19

Az előző lengyel kormány elkötelezte magát amellett, hogy részt vállal a menekültek befogadásában, mindazonáltal jelenleg lehetetlen, hogy migránsok Lengyelországba érkezzenek – szögezte le Beata Szydlo lengyel kormányfő szerdán, a brüsszeli terrortámadásokról nyilatkozva az egyik lengyel televíziócsatornának.

Szydlo elmondta: „Európa nem tudja kezelni a terrorista cselekményeket, nem tud mit kezdeni ezzel az óriási válsággal”. Hozzátette: „a terroristák néhány nap elmúltával kinevették az unió és Törökország közötti megállapodást”.

A migránsok befogadásának elutasítását szerda délután Rafal Bochenek kormányszóvivő megerősítette. „A brüsszeli merényletek megmutatták, hogy az Európai Unió biztonsági mechanizmusai nem működnek. Felfüggesztjük a bevándorlók befogadását addig, amíg ezeket a személyeket nem lehet megfelelően ellenőrizni” – jelentette ki Bochenek.  

Az előző lengyel kormány tavaly szeptemberben elfogadta az Európai Bizottság kötelező kvótáját, amely 120 ezer menekült szétosztását irányozza elő a tagországok között. Lengyelországnak ezen megállapodás, valamint egy korábbi kötelezettségvállalás értelmében 2017 végéig összesen 6-7 ezer migránst kellene befogadnia. Szydlo kabinetje eddig azon az állásponton volt, hogy tiszteletben tartja a jogfolytonosságot, s vállalja az előző kormány által elfogadott kötelezettséget.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pontvalakiaki
2017. június 19. 10:27
Jó látni, hogy keleten vannak még politikusok akik nem estek át lobotómián mint a nyugati agyhalottak.
u.cserkész
2016. március 24. 12:30
Barátom mesélte, még a szoci időkben, csóró, hátizsákos kiránduláson voltak Lengyelországban. Az egyik falusi kocsmába bementek, ahol az ott iszogatók érdeklődve, de gyanakodva is figyelték őket. Egyikük megkérdezte, hogy orosz, vagy német turisták-e. Mondták, hogy egyik sem, magyarok vagyunk. Végül szinte menekülniük kellett, mert mindenki fizetni akart egy kör italt.:-) A lengyelek megtanulták, hogy kivel akarnak barátkozni, és kivel nem.
pollip
2016. március 24. 12:30
Gratulálok a döntéshez, helyén van a szívük és az eszük. Nemsokára nekik is beszól Schulz, de már úgy tűnik, ők is hozzászoknak a brüsszeli politikai támadásokhoz
Szigyarto
2016. március 24. 12:29
Egy mecsetet :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!