Milliárdokat kaphatnak a migrációval küzdő tagállamok

2016. március 02. 13:43

Az Európai Bizottság azt javasolja: legyen egy olyan új uniós pénzügyi eszköz, amelynek keretében mintegy 700 millió eurót osztanának szét a migrációval küzdő tagállamoknak a következő három évben. A legtöbb pénzt valószínűleg a görögök kapnák.

2016. március 02. 13:43

Az Európai Bizottság szerdán elfogadott javaslata értelmében olyan új uniós pénzügyi eszközt hoznának létre, amelynek keretében a következő három évben 700 millió euróval (nagyjából 217 milliárd forinttal) segítenék a migrációs válsággal küzdő tagállamokat.

Az új tervezet részleteit Hrisztosz Sztilianidisz, az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős tagja hozta nyilvánosságra a biztosok kollégiumának szerdai ülését követő brüsszeli sajtótájékoztatóján. Az első szakértői értékelések szerint ennek az összegnek a jelentős része minden bizonnyal Görögországnak fog jutni, amennyiben az Európai Parlament és az uniós tagállamok jóváhagyják a bizottsági javaslatot.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KTAA
2016. március 03. 14:54
Amíg angéla el nem költözik a saját szigetére, ahol jól megérdemelt nyugdíjas éveit tölti majd.
KTAA
2016. március 03. 11:12
Ezt sem a megállításukra költenék, hanem az ellátásukra.
kulalak
2016. március 03. 11:11
Honnan jönne a pénz? Draghi-tól? Adóból? Hogyan ellenőriznék az elköltését? Hatásait? Mi lenne a sikertelenség büntetése? Mert eddig (2015-16) csak a kompsztrájk meg a mostani macedón haccacáré volt sikeres.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!