Gulyás: A brüsszeli javaslat a legeslegrosszabb rémálmainkat váltaná valóra

2016. április 16. 16:53

A bevándorlás elleni küzdelemben a határvédelem a legfontosabb feladat – mondta Gulyás Gergely szombati sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint Brüsszelben egyre veszélyesebb javaslatok születnek, melyek durván sértik a tagállamok szuverenitását, ezért „Brüsszelt meg kell állítani”.

2016. április 16. 16:53

A Fidesz szerint Brüsszelnek nem az uniós bevándorláspolitikán kellene változtatnia, hanem azt tagállami hatáskörben hagyva, a határok védelmére koncentrálva kellene megállítania a bevándorlást.

Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor pénteken, Lisszabonban ezért fogalmazta meg azt a tízpontos javaslatát, amely kimondaná, ha egy tagállam képtelen a határai védelmére, akkor ott egy megállapodás alapján az Európai Uniónak kell ellátnia ezt a feladatot. Amennyiben pedig nem jön létre ilyen megállapodás, fel kell függeszteni az adott tagállam schengeni tagságát.

Ezzel szemben a „Brüsszelben születő egyre veszélyesebb javaslatok” durván sértik a tagállamok szuverenitását, és továbbra is a migránsok kényszerbetelepítésével fenyegetnek – hangsúlyozta a fideszes politikus, aki szerint ezért minden korábbinál nagyobb az aktualitása a kvótáról kezdeményezett népszavazásnak. Nagyon fontos, hogy a magyar polgárok demokratikus formában foglalhassanak állást arról, „kivel és milyen formában akarnak együtt élni” – mondta.

„Brüsszelt meg kell állítani”

Az Európai Bizottság elsődleges menekültügyi javaslata alapvetően változtatná meg a jelenlegi szabályozást, mert a menedékkérelmek elbírálását nem az első érintett tagállam végezné, az a kvóta szerinti tagállamban történne. „Ez az a javaslat, amely ellen mi mindig is tiltakoztunk, és a legeslegrosszabb rémálmainkat váltaná valóra” –fogalmazott Gulyás Gergely.

Kiemelte, amíg az unió nem tudja megvédeni a határait és nem a területére belépés előtt dönt a menekültstátuszok jogosságáról, „addig ide emberek fognak jönni, akik között vannak menekültek, migránsok és terroristák”. „Ezt Párizs és Brüsszel után, a tények ismeretében senki nem teheti kérdésessé” – tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, „Brüsszelt meg kell állítani”, mert ezek a javaslatok felszámolják az Európai Unió együttműködési alapjait és veszélyeztetik a kontinens jövőjét.

Gulyás Gergely szerint fel kell tennünk a kérést, hogy Brüsszel valóban meg akarja-e állítani a bevándorlást.

Kérdésekre válaszolva elmondta, egyelőre várják Kerényi János fideszes országgyűlési képviselő nyilatkozatát azokról a sajtóhírekről, amelyek szerint családtagjainak offshore-cégekben van tulajdonrészük. „Mi azt egyértelművé tettük, hogy aki közhatalmat gyakorol – különösen, ha ezt országgyűlési képviselőként teszi -, annak offshore-cégben részesedése akkor sem lehet, ha ez jogszerű” – fogalmazott.

Tarsoly Csabának hosszú éveket kéne börtönben töltenie

A politikus általánosságban is helytelennek tartotta az offshore-cégek tulajdonlását. Tarsoly Csaba, volt Quaestor-vezér büntetőeljárására vonatkozó kérdésre azt mondta, „elfogadhatatlannak tartjuk, ha valaki több tízmilliárd forintot lop el, annak ezt követően nem kell a legsúlyosabb büntetőjogi szankciókkal számolnia”. „Azt várjuk az igazságszolgáltatás egészétől (...), hogy egy ilyen nyilvánvaló, súlyos büntetőügyben példás szigorúsággal kerüljön sor a vádemelésre és ezt követően az ítéletre is” –fejtette ki. „Ha Tarsoly Csabának nem kell hosszú éveket börtönben töltenie, akkor vagy a Btk.-val, vagy az igazságszolgáltatással van valamilyen nagyon nagy baj” – tette hozzá Gulyás Gergely.

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. május 05. 16:39
FIDESZ/DSZ MAFFIA hírek: http://alfahir.hu/atlathatatlan_ceghalok_jol_fizeto_igazgatosagi_helyek
egykettő
2016. április 18. 12:35
Ha felébredtetek a rémálmotokból, lopjatok még egy kicsit. Az mindenre gyógyír.
Harangláb
2016. április 18. 12:34
Nektek nem Orbán van ott Szlovákiában, hanem Fico...Egyébként Fico teljesen jól kezeli a Brüsszelt a migránsok kapcsán, úgyhogy te is büszke lehetsz rá ezért...:)
h.kovacs
2016. április 18. 12:34
"legeslegrosszabb rémálmaink" azt hittem az, hogy a felcsút kiesik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!