Fidesz: Az MSZP előkészíti a migránsok betelepítését

2016. május 25. 13:15

A bajor szociáldemokraták képviselőivel találkoztak az MSZP képviselői. Szót ejtettek arról is, hogy közös, európai megoldásra van szükség a migrációs válság ügyében. A Fidesz a hírre reagálva közölte: az MSZP megkezdte a migránsok betelepítésének előkészítését, és ehhez bevándorláspárti külföldi politikusok szövetségét keresi.

2016. május 25. 13:15

A pártjaik közötti intenzívebb együttműködésről állapodott meg Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) bajorországi szervezetének küldöttségét vezető Inge Aures szerdán Budapesten. A két politikus sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy közös európai megoldásra van szükség a migránsügyben.

Tóbiás József közölte, a találkozón szó volt szociális, költségvetési, társadalompolitikai kérdésekről, valamint „az orbáni rendszerről”. Fontosnak tartotta, hogy az SPD bajor tartományi szervezetével is párt- és frakciószintű együttműködés jöjjön létre. Kérdésre válaszolva a migránsválságról azt mondta, közös európai megoldásra van szükség, ezt azonban nem segíti a magyar kormány politikája.

A pártelnök szerint nem véletlen, hogy a találkozón is a jólétről és a szociális igazságosságról beszéltek, mert fontosnak tartják, hogy biztonságban tudhassák az kontinensen élő polgárokat. Hozzátette: emellett segíteni szeretnének a bajban lévőkön. Ennek a kettőségnek kell megfelelni, és ezt egy ország nem tudja megoldani, ezért van szükség európai megoldásra – hangoztatta.

Migránsválság: közös európai megoldásra van szükség

Inge Aures, a bajor tartományi parlament alelnöke a migránsválságról szólva közölte, egyetértenek a közös európai megoldás szükségességében. Megértik ugyanakkor, hogy vannak országok, amelyek saját intézkedéseket akarnak hozni – tette hozzá. Elmondta, hogy saját választókörzetében 70 ezer lakos él, és ott mintegy ezer migránst helyeztek el a civil társadalom és az egyházak segítségével. Ez számunkra nem probléma – fogalmazott.

Ettől függetlenül – folytatta – nem lehet figyelmen kívül hagyni a migránsok teljes létszámát, azt, hogy mennyien érkeznek Németországba. Rámutatott, hogy Horst Seehofer (CSU) tartományi miniszterelnök ellentétes álláspontot képvisel Angela Merkellel, így az SPD-nek kell a német szövetségi kancellár politikáját támogatni. Ez olyasmi, amit korábban nem tudtak volna elképzelni – jegyezte meg a szociáldemokrata politikus. 

Jelezte, a megbeszélésen a migránsválság kapcsán egyetértettek abban, hogy a közbiztonság az egyik legfontosabb. Inge Aures szerint ugyanakkor az emberi méltóság érinthetetlen, ennek feltételeit meg kell teremteni. Kitért arra is, hogy Németországban jelenleg folyik az integrációs törvény tárgyalása, amelynek egyik legfontosabb eleme a nyelvtanulás.

Munkahely, munkahely, munkahely

Közölte, Bajorországban sok szakmunkás hiányzik, ezért fel kell készíteni a fiatalokat arra, hogy képesek legyenek dolgozni. A tartományi parlament alelnöke megerősítette, hogy szeretnék intenzívebbé tenni a pártjaik közötti együttműködést, hogy személyesen is kapcsolatot tartsanak a parlamenti képviselők. Elmondta: ontosnak tartják a mindenki számára elérhető alapvető jogot, a jólétet, amire ők egy más kifejezést, a szociális igazságosságot használják. Mint mondta, a szociális igazságosság a szociáldemokrata politika alapelve, a szociáldemokraták „szívügye”. Inge Aures szólt az oktatás kiemelt szerepéről, illetve arról, a fiatalokban idejében tudatosítani kell, a választásokon való részvétel fontosságát.

Munkahely, munkahely, munkahely – fogalmazta meg a német tartományi képviselő, hogy szerinte mi a legfontosabb a két országnak. Emlékeztetett arra, hogy Bajorország számára Magyarország az egyik legfontosabb kereskedelmi partner; Magyarországon sok bajor cég működik, amelyek sok munkahelyet teremtenek. Bajorország magyarországi importja is jelentős – tette hozzá.

Inge Aures elmondta, meghívta magyar kollégáit egy bajorországi látogatásra, de nem csak azért, hogy megismerkedjenek a müncheni sörfesztivállal vagy az FC Bayernnel – hiszen ezeket úgyis mindenki ismeri –, hanem azért, hogy politikai kérdésekről is tárgyaljanak. A Német Szociáldemokrata Párt bajorországi szervezetének delegációja az MSZP meghívására érkezett kétnapos látogatásra Budapestre május 24-én és 25-én.

Fidesz: Az MSZP megkezdte a migránsok betelepítésének előkészítését

A Fidesz szerint úgy tűnik, az MSZP megkezdte a migránsok betelepítésének előkészítését, és ehhez bevándorláspárti külföldi politikusok szövetségét keresi. A kormánypárt így kommentálta Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) bajorországi szervezetének küldöttségét vezető Inge Aures szerdai budapesti találkozóját.

A bevándorláspárti európai és magyar baloldal közösen akarja végrehajtani a kényszerbetelepítést” – írta az MTI-nek küldött közleményében a Fidesz-frakció. Arra szólították fel a szocialistákat, „hagyják abba azt, hogy a magyar emberek akarata ellenére a migránsok lehetséges betelepítéséről egyeztetnek”. Csak a magyar emberek dönthetik el, kikkel akarnak vagy nem akarnak együtt élni, a kvótareferendum erről szól – zárták reagálásukat.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2017. március 07. 12:52
Hagyjátok már ezt a boltzár témát. Azt a Fidesz vezette be és a Fidesz is törölte el gyáva módon, félve a választók véleményétől és egy vesztes népszavazástól. A szociknak ehhez.nem sok köze volt
pollip
2016. augusztus 16. 05:05
Olyan nincs és az elképzelésed ellent mond a természet törvényeinek:-)))))) Még hogy fogait kinövesztő öreg, loncsos oroszlán:-))))))))))))
balbako_
2016. július 20. 11:05
Azért azt tisztán látnia kell a választóknak, hogy az ország második, harmadik legnagyobb pártja miben látja az ország jövőjét.
avmanster
2016. június 09. 01:50
a próféta szóljon belőled.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!