Putyint perlik a lelőtt maláj gép áldozatainak rokonai

2016. május 21. 17:28

Oroszország és Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen adtak be keresetet az Emberi Jogok Európai Bíróságán a Kelet-Ukrajna fölött lelőtt maláj repülőgép áldozatainak rokonai. A gépet orosz készítésű rakétával lőtték le: Moszkva szerint az ukrán hadsereg, az ukrán kormány szerint a Moszkva által támogatott szakadárok.

2016. május 21. 17:28

Keresetet nyújtott be az Emberi Jogok Európai Bíróságán Oroszország és Vlagyimir Putyin ellen az 2014-ben Ukrajna fölött lelőtt maláj repülőgép áldozatainak családjait képviselő ausztrál ügyvédi iroda – írja a BBC és az Origo. A harminchárom ausztrál, új-zélandi és malajziai család nevében fellépő cég 6,4 millió eurót követel minden áldozatért. A vezető ügyvéd szerint Oroszország semmivel sem tudja bizonyítani az ukránok bűnösségét, nekik viszont rengeteg bizonyítékuk van az oroszok bűnösségére. A 3500 oldalas kereset alapja az, hogy megsértették egy utas jogát az élethez.

2014 júliusában, az ukrán válság eszkalálódásának idején zuhant le Kelet-Ukrajna fölött a Malaysian Airlines 298 embert szállító, Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járata. A gépet orosz rakétával lőtték le az égről. Moszkva szerint az ukrán kormányhoz hű csapatok, Kijev szerint viszont a Moszkva által támogatott kelet-ukrán szakadárok. Ez utóbbit látszik alátámasztan ia támadás után nem sokkal készült felvétel, ahol a roncsokat szakadárok vizsgálják át.

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElQurMinator
2016. május 22. 14:30
Én nagyon sajnálom szegény áldozatok családtagjait, de szinte biztos, hogy vesztett a perük. Nagyon nem jó ajtón kopogtatnak.
o _ A
2016. május 22. 12:28
Nem Putyin volt hanem a Nemzetközi Zsidó, őt pereljétek. Kitartás a végső győzelemig!
Harangláb
2016. május 22. 11:18
Esetleg ha a guantanamoi foglyok beperelnék a T.Bíróság előtt Obamát? Vakarná a rizsporos parókáját a sok álnok...akarom mondani ülnök...:)
Wendriner
2016. május 22. 09:19
Nem Putyint , hanem a MÁV-ot kellene perelniük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!