Török kormányfő: Nem a világ vége az örmény népirtásról hozott döntés

2016. június 03. 20:47

Történelmi hibának minősítette Törökország az örmény genocídium népirtássá való minősítését, a török kormányfő szerint ugyanakkor nem jelenti a világ végét az örmény népirtásról hozott döntés.

2016. június 03. 20:47

Az örmény lobbi nyomására született döntés csütörtökön, méghozzá egy baráti szövetséges részéről - jelentette ki a török kormányfő az Euronews tudósítása szerint. Binali Yildirim ugyanakkor már a németországi szavazás előtt is úgy nyilatkozott, hogy valamennyit árthat a török-német kapcsolatoknak, de nem jelenti a „világ végét”. Törökország ezzel párhuzamosan történelmi hibának minősítette az örmény genocídium népirtássá való minősítését. 

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. június 05. 01:40
Az örmények háromezer-milliárd dollárt követelhetnének Törökországtól; Izraelnek és Amerikának is beszóltak az indiánok, illetve a palesztinok ellen elkövetett bűnök miatt. a történelmi Örményország kiürült területére kurdok özönlöttek. Először az oszmán hadseregben szolgáló örményeket fegyverezték le, deportálták, majd ölték le kurd szabadcsapatok segítségével, A túlélőket kurdok és cserkeszek fogadták be – szolgaként vagy kényszerházassággal. 1870-es évektől kezdve a kurdok szabad kezet kaptak a kelet-anatóliai örmények leölésére Hasonló tisztogatások zajlottak az USA részéről az indiánok, Izrael részéről a palesztinok ellen; éppen ezért fontos vizsgálni, hogyan legitimálja a nemzetállam a genezisekor zajlott népirtásokat, és mindenkinek szembe kell néznie a saját múltja sötét foltjaival. El kell ítélnünk a mai etnikai homogenizációs törekvéseket, és nem fogadhatjuk el, hogy semmibe veszik mások jogait Az elhagyott birtokokba a kabinet a deportálásban részt vevő hivatalnokokat, illetve a szabadcsapatok tagjait költöztette Izraelben is ebbe az irányba induló tendencia figyelhető meg, lassan győz a civil szféra, és elismerik végre a népirtás tényét.” http://mno.hu/tudomany/haromezer-milliard-dollart-kellene-fizetni-a-nepirtas-miatt-1286810
választópolgár
2016. június 04. 22:02
Jó reggelt! Most mit csinál velünk az eu? ENSZ népirtás fogalma: Egy csoport tagjainak más csoportra erőltetése, kényszerítése. Súlyosbító, hogy a ránkerőltetni akart csoport többszázmilliós, többség a 8.5 milliós magyarsághoz képest. AMI MOST FOLYIK, AZ NÉPIRTÁS EURÓPA LEGNAGYOBB HATÁRAIN TÚL ÉLŐ KISEBBSÉGÉVEL A MAGYARSÁGGAL SZEMBEN.ELLENED ÉS ELLENEM.
csurcsányi
2016. június 04. 21:03
A 19.század végén azt mondták,hogy a török birodalom Európa és a világ beteg embere,akik most már Európát szívatják rendesen!
Békanász a hasadon
2016. június 04. 19:30
A mai Ruandára, Tanzánia szárazföldi részére és Burundira (összesen 995 000 km?) kiterjedő német gyarmat alapjait 1884-ben Carl Peters vetette meg, aki a kor szokásai szerint a földet „szerződésekkel” vásárolta meg a törzsfőnököktől és a szultánoktól. Így hamarosan 2500 km?-nyi terület tulajdonosa lett. Ahol az ajándékok és a pénz nem segített, ott fegyverrel szerzett földet az általa alapított Német Gyarmatosítási Társaság égisze alatt. A német kormány pedig védlevélben garantálta a társaságnak, hogy a területen protektorátust hozhat létre. Ugyan kérem, lófasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!