Üres burok

2016. július 28. 09:51

Az Iszlám Állam hadserege megszületett anélkül, hogy egy fityinget költött volna rá bárki. Divat lett a szakáll, divat a gyilkosság, divat a fekete zászló ötévesek által rajzolt ábrákkal.

2016. július 28. 09:51
Sitkei Levente

„Az egyház semmit sem fog tenni, csak imádkozni. Az ima hatalom, akár hiszünk benne, akár nem. Az ima közösséget teremt, egységes akaratot fejez ki, az ima sokkal fontosabb, mint azt a művelt materialisták el tudnák képzelni. Az egyháznak nincs hadserege, és nem tud mozgósítani. Kizárólag békére tud felszólítani mindenkit, háborúra nem. Reménykedni tud az isteni igazságosságban, az ima erejében. Hisz abban, hogy a szakállas szörnyeteg az utolsó pillanatban megáll, leteszi a pengét, és bocsánatot kér Hamel atyától. Nem az egyház feladata megvédeni a híveket, az egyház erkölcsi tartást tud adni a társadalomnak, gerincet, tiszta iránymutatást a baljós korszakban.

Az állam viszont nem tudja megvédeni a polgárait, hiszen mindenkinek rengeteg joga van, kötelessége pedig szinte semmi. Ezért aztán a betegség tüneteit próbálja majd Párizs eltüntetni, biztonsági őröket, rendőröket állít a templomok, imaházak és zsinagógák elé, megtiltja a gyülekezést, esetleg vizsgálni fogja, ki vásárol kést. Néhány politikai vezető komoly arccal tárgyalásokat folytat, de fogalma sincs, miként állítsa meg az áradatot, a gyűlölet áttört minden gátat, az Iszlám Állam hadserege megszületett anélkül, hogy egy fityinget költött volna rá bárki. Divat lett a szakáll, divat a gyilkosság, divat a fekete zászló ötévesek által rajzolt ábrákkal. Divatos lett nihilistának lenni, divatos belerúgni a hagyományos értékekbe, mindig egy lépéssel a többiek előtt járni ízléstelenségben. A fejlett világ problémái. Amikor embert ölnek egy mobiltelefonért.”

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2016. július 28. 15:07
"az Iszlám Állam hadserege megszületett anélkül, hogy egy fityinget költött volna rá bárki" Ugye, ezt nem gondoltad komolyan!? Montecuccoli óta tudjuk, hogy mi kell a háborúhoz. Az ideológián kívül.
Mich
2016. július 28. 13:48
"...hogy egy fityinget költött volna rá bárki..." No, azért a CIA fegyverei nem voltak ingyen... és legalábbis a CIA-ügynökök (akiket később tovább tolhattak Budapest felé) is kaptak fizetést...
OberEnnsinnen
2016. július 28. 10:29
"Az Iszlám Állam hadserege megszületett anélkül, hogy egy fityinget költött volna rá bárki" Dehogynem költöttek! A Soros-Clinton terv sikere érdekében, pl.: "Az iraki biztonsági erők 2300 Humvee terepjárót hagytak hátra, amikor az Iszlám Állam lerohanta Moszult – nyilatkozta Haider al-Abadi iraki kormányfő vasárnap. "Moszul elestekor sok fegyvert vesztettünk" – mondta Abadi egy interjúban. "Csak Moszulban 2300 Humveet" – tette hozzá." Véletlen volt? És ez csak Moszulban...
Aranykor
2016. július 28. 10:28
Mindegyik támadó mögött ott volt közvetlenül is az IÁ embere. Erre volt utalás a híradásokban is, de ezt nem nagyon emelték ki valami miatt. A nizzai támadó mögött is, és a francia templomi gyilkos tesója is éppen az IÁ-nal harcol. A asnbachi róbbantó először al-Kaidásként harcolt a szíriai háborúbán, aztán átment az IÁ-hoz. Ő már az IÁ harcosaként érkezett ide. A müncheni lövöldözés esetében többen is mondták, hogy tutira több lövöldöző volt, szóval ott sem lehetünk biztosak, hogy nem volt-e közvetlen IÁ kapcsolat. Attól még, hogy valaki radikális iszlamista tömeggyilkos, attól még meríthet Hitlerből meg bármilyen más tömeggyilkos tetteiből is. A kettő nem zárja ki egymást. A népirtás az népirtás, bárki is kövesse el, és inspirálják egymást. Végül is az muszlimok is "árjáknak", felsőbbrendű lényeknek tekintik magukat a többi népcsoporthoz képest. Szóval ez a divatkodás is igaz, de ez önmagában nem elég. Ideológiai alap lehet, de egyedül, szervezettel való közvetlen kapcsolat nélkül nem követnek el ilyesmit. A dark internet is ott van, de azon kívül is kell hozzá fizikai kapcsolat, csak a háttérből közvetlenül irányító embereket nem fedik fel a nyugati hatóságok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!