Soros megírta Clintonnak, kit küldjön az EU Albániába

2016. augusztus 13. 10:53

A WikiLeaks által közzétett Clinton-emailek tanúsága szerint Soros György 2011-ben megírta az akkori amerikai külügyminiszternek, hogy hogyan kellene kezelni az albániai zavargásokat. Miután az albán hatóságok a tüntető tömegbe lőttek, Soros megírta Clintonnak, hogy lehetőleg kiket küldjön az EU a balkáni országba közvetítőként. A listán szereplő Miroslav Lajcák rövidesen meg is érkezett Albániába.

2016. augusztus 13. 10:53

Albániában 2011-ben az akkor ellenzékben lévő jelenlegi miniszterelnök Edi Rama vezetésével tüntetéssorozat kezdődött az akkori kormány ellen, amit Sali Berisha vezetett. A zavargások azután kezdtek súlyosbodni, hogy miután több ezer tüntető gyűlt össze a miniszterelnök hivatalánál, köveket és tojásokat dobálva az épületre és a rendőrökre, a hatóságok a tömegbe lőttek: négyen meghaltak és többen megsebesültek.

Dear Hillary

A WikiLeaks által közzétett Clinton e-mailekből most kiderült: három nappal az incidens után Soros György levelet írt Hillary Clinton akkori amerikai külügyminiszternek, amelyben javaslatokat tett az albániai helyzet kezelésére – írja a Balkan Insight.

Soros azt írta, hogy Amerikának oda kell figyelnie az albániai helyzetre, és latba kell vetnie befolyását, hogy a nemzetközi közösség nyomást gyakoroljon mind a kormányra, mind az ellenzékre a zavargások leállítása érdekében.

A milliárdos azt írta: a 2009-es parlamenti választások utáni ellenzéki elégedetlenség egyre nőtt, és már csaknem az 1997-es helyzethez hasonlóan rosszak az állapotok, amikor a zavargások anarchiába és erőszakba taszították Albániát. Soros szerint ezért Amerikának és az EU-nak közösen kell a helyzetet kezelnie, de mivel Albánia EU-tagságra aspirál, ezért az EU-nak kell a vezető szerepet vinnie.

Lajcák, Ahtisaari vagy Bildt

Az üzletember azt javasolta Clintonnak, hogy az EU küldjön közvetítőt a balkáni országba. Soros Miroslav Lajcák korábbi szlovák külügyminisztert, Martti Ahtisaari korábbi finn elnököt és Carl Bildt svéd diplomatát sorolta fel lehetséges közvetítőkként.

Ezt követően valóban töröltek egy tüntetést Albániában, és a Soros által javasolt Miroslav Lajcák meg is érkezett a balkáni országba közvetítőként.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mohamed
2016. augusztus 14. 20:41
clintonné egy eszetlen bábu http://www.wnd.com/2015/05/here-they-are-hillarys-22-biggest-scandals-ever/
OberEnnsinnen
2016. augusztus 14. 15:53
Miért éppen Lajcákot ajánlotta Clinton figyelmébe Soros? Lehet, hogy azért, mert nem ismeri... Vagy nagyon is, mondhatni: Lajcák Soros embere. legalábbis, ami a magyargyűlöletet illeti, így - Soros értelmezésében - rossz ember nem lehet, csakis polkorrekten demokrata: "„Miroslav Lajčák: Félelemmel tölt el a magyar társadalom állapota” Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter szerint a magyarok aránytalanul heves hangon reagáltak a nyelvtörvény módosítására, ami egyebek mellett a magyar társadalom aggasztó állapotát tükrözi. Ugyanakkor a szélsőjobboldali SNS-szel és annak magyarellenes kijelentéseivel nincs gond." Hát nem ilyen ember kell Sorosnak..., így magyarellenességét akár Albániában is kiélheti!
kzs2
2016. augusztus 14. 08:26
Álszent hazug világ ez....
áfonya
2016. augusztus 14. 04:22
A menekülttáborokban is tombol az embertelen erőszak! Az ilyeneket akarják hozzánk "visszatelepíteni"! Mondjunk rá nemet! Egy terhes nőt egy iraki férfi olyan erővel rúgott szándékosan hasba, hogy azonnal mentőt kellett hívni. Ezektől igyekszik megvédeni bennünket Orbán Viktor miniszterelnök! Népszavazás október 2-án! Terhes anyát rúgott hasba egy migráns a menekülttáborban. Egy Hamburg közelében lévő menekültszálláson szándékosan hasba rúgott egy migráns egy terhes nőt, miután vitába keveredtek egymással. A Wilhelmsburgban található szálláson egy 37 éves, 6-8 hónapos terhes szír nőt egy nála egy évvel idősebb iraki férfi olyan erővel rúgott szándékosan hasba, hogy azonnal mentőt kellett hívni. Az asszony és babájának állapotáról egyelőre nem érkeztek hivatalos információk - közölte a hamburgi rendőrség. http://888.hu/article-terhes-anyat-rugott-hasba-egy-migrans-a-menekulttaborban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!