Igazat osztott meg a Szovjetunióról, elítélték az orosz bloggert

2016. szeptember 02. 15:35

Újra posztolt egy szöveget, amely szerint a náci Németországgal együtt a Szovjetunió is megtámadta Lengyelországot 1939-ben, ezért jogerősen elítéltek egy orosz bloggert. A bíróság szerint ez a Szovjetunió történetének meghamisítása. Vlagyimir Luzgin és ügyvédje azonban nem hagyja annyiban a dolgot és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak.

2016. szeptember 02. 15:35

Az orosz Legfelsőbb Bíróság helyben hagyta a Permi Kerületi Bíróság júliusi ítéletét, melyben 200 ezer rubel pénzbüntetéssel sújtották Vlagyimir Luzgin orosz bloggert, amiért reposztolt egy írást, amely azt állította: a nácik a Szovjetunióval együtt rohanták le Lengyelországot 1939-ben.

A vád szerint a blogger ezzel megsértette az orosz büntető törvénykönyv nácizmus rehabilitációjára vonatkozó pontját.

A Legfelsőbb Bíróság szerint a Luzgin (re)posztjában szereplő állítás tagadja a nürnbergi per megállapításait és hamis információkat közöl a Szovjetunió második világháború alatti tevékenységéről.

Luzgin ügyvédje jelezte: nem hagyják annyiban a dolgot és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak az ügyben.

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2016. szeptember 05. 09:04
ez a rakás dislike-oló vadbarom nyilván elégtelen jegyet kapott annak idején történelem tárgyból. Ideje lenne már ujra bevezetni Magyarországon legalább az általános iskola szintjén a magyarok nevelését. Ti otthon faszfejek már teljesen elhülyültök..DDDDDDD
Akitlosz
2016. szeptember 03. 00:17
A cikkhez mellékelt térkép az orosz nyelvű wikipedia oldalról van. Az orosz nyelvű wikipedia is korrektül és részletesen leírja a Lengyelország elleni 1939-es szovjet támadást. Igaz, a wikipedia nem áll Oroszország ellenőrzése alatt.
Akitlosz
2016. szeptember 03. 00:11
Ja hát a Nürnbergi Bíróság mégsem tévedhetett, elvégre ők győztek, s a győzteseknek ugye ...
crydog
2016. szeptember 02. 20:02
Azért a "felszabadító" szovjet hadsereg erős túlzás főleg a Katyinban legyilkolt húszezer lengyel tiszt, és értelmiségi vonatkoztatásában..amivel aztán a Nürnbergi perben pofátlanul - és a szövetségesek tudtával - a szovjet ügyész a nácikat vádolt meg. Na igen a mai liberálnáci ujságíróknak volt honnan tanulni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!