3 pontban, amivel Amerikának most szembe kell néznie

2016. november 14. 08:16

Annyiszor kiáltottak farkast, hogy már akkor sem hisznek nekik, ha Donald J. Trump valóban veszélyes irányba viszi az országot.

2016. november 14. 08:16
Balla Eszter

Amerika, sőt a világ is fenntartásokkal fogadja Donald Trump megválasztását. Már csak azért is, mert egy teljesen kívülálló kerül a Fehér Házba, aki ráadásul kiszámíthatatlan politikát jósolt. Nem tudni, hogy betartja-e szélsőséges kampányígéreteit vagy pragmatikusan, a realitások talaján kormányoz, és az ígért munkahelyeket akarja megteremteni. Nem tudni, hogy békülékeny külpolitikát folytat-e, távol tartja-e magát a meggondolatlan háborúktól, a mások belügyeibe való beavatkozástól, vagy pártja keményvonalas irányát folytatja. Nem tudni, hogy a konzervatív értékeket képviseli vagy kibújik belőle a New York-i liberális. Ne felejtsük el, hogy Trump csak 2012-ben csatlakozott újra a Republikánus Párthoz, előtte demokrata (Clintonék csodálója) és független volt.

Most mindenesetre azt csinálja, amit a kötelessége. Építi csapatát, felállítja kormányát, hogy a január 20-i beiktatás után rögtön kormányozni tudjon.

De a liberálisok már most riogatnak a demokrácia alkonyával, a ma ismert Nyugat végével, a szélsőjobboldal megerősödésével. Csakhogy a fenyegetések már devalválóldtak azok után, hogy a más politikai platformon levő, de tisztességes politikusokat módszeresen lejáratták. Ronald Reagant harmadrangú hollywoodi színésznek, George W. Busht ostobának, John McCaint alzheimeres katonának festették le. Ma már visszasírják azt a Busht, aki szeptember 11-e után megvédte az országban élő muszlimokat a megtorlásoktól, felkarolta a latinókat és a színes bőrűeket.

Annyiszor kiáltottak farkast, hogy már akkor sem hisznek nekik, ha Donald J. Trump valóban veszélyes irányba viszi az országot.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. november 15. 11:03
Ezek szerint a funkcionális analfabétának tekinthető ifjabb Bush megokosodott?
Mindjárt
2016. november 14. 14:41
Nem is tudod milyen hálás vagyok intő szavaidért. Ha te és Soros nem lennétek, Amerika nagyon nagy bajban lenne :) Trump szavazó
krakken96
2016. november 14. 11:29
kommentekből könnyű ötletelni,mi?szivesen:)))
Csigorin
2016. november 14. 11:05
Igen, a farkast kialto juhasz meseje nagyon illik a liberalisokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!