Migránsokat fogadhatna be az EU-s vízummentességért cserébe Ukrajna

2016. november 28. 20:31

Ukrajna önként vállalhatná az Európai Unióba érkezett migránsok egy részének befogadását, cserébe az ukrán állampolgárok EU-s vízummentességéért – dobta be egy Facebook-posztban Szerhij Petuhov ukrán igazságügyi miniszterhelyettes. Ellenzékiek a miniszter leváltását kezdeményezik, mások az ország belső menekültjeire emlékeztetnek.

2016. november 28. 20:31

Az EU-s vízummentességért cserébe Ukrajna önként átvállalhatná az EU-ba érkező migránsok egy részének befogadását, „például Hollandia teljes kvótáját” – vetette fel egy Facebook-posztjában Szerhij Petuhov ukrán igazságügyi miniszterhelyettes.

Petuhov szerint a szíriai válság hatással van az Ukrajnával kapcsolatos döntésre, egy ilyen gesztussal pedig Kijev komoly jelét adhatná szolidaritásának az európai problémák közös megoldásában.

A miniszterhelyettes ötletére számos felháborodott hozzászólás érkezett. Sokak szerint Ukrajnának az is gondot okoz, hogy saját belső menekültjeiről gondoskodjon, akiknek az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krím félszigetről vagy a fegyveres konfliktus sújtotta keleti országrészből kellett elköltözniük az ország más régióiba. Az állami határőrszolgálat egyik munkatársa arra emlékeztette Petuhovot, hogy Ukrajnának másfél millió belső menekültről kell gondoskodnia. 

Ihor Moszijcsuk, az Oleh Ljasko vezette ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője kijelentette, hogy kezdeményezni fogja a miniszterhelyettes leváltását posztjáról. 

Kijev abban bízik, hogy az év végéig megkapja a vízummentességet az Európai Uniótól. Az ukrán parlament november közepén határozatban szólította fel az Európai Unió tagállamait, hogy miután Ukrajna teljesítette Brüsszel minden feltételét, még az év végéig adják meg a vízummentes beutazás lehetőségét Ukrajna állampolgárai számára.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. április 18. 13:41
Az origó szerint azt is megemlítette, hogy Csernobil körzetében helyezné el őket. Így már más a leányzó fekvése. Nem?
Strassnoff Ignác
2017. március 10. 01:23
Komolyan mondom, mióta óvoda-érett lettem először fordult elő, hogy kevés híján behugyoztam! :)))) Egyébként mindenkinek javaslom az Origót! Nem szoktam ezt a fideszes szarhalmot reklámozni, de ott alaposabb ugyanez a cikk. Abból kiderül, hogy az illetékes elvtárs Csernobil környékére telepítené a menekülteket. Mondván ott van hely és már csak alig sugárzik. :)))))))))))) Ezeknek hétszentség, hogy az Unióban van a helyük! Legalább nem Orbánon röhögnének attól kezdve. Vagy legalábbis nem elsőként. Próbálom visszafojtani a fel-fel törő röhögésem és elemezni ezt a remek ötletet. 1/ Ukrajna ugye nyíltan kimondja, hogy valami disznó kis alkuval próbál ahhoz hozzájutni, amihez nem kéne. Fasza. 2/ A Közel-Keleten nyilván óriási az érdeklődés az ukrán ajánlattal kapcsolatban. Ukrajnában az átlagfizetés 3500 hrivnya körül van. Inkább kevesebb. Ez lehet úgy 130 euró. Mint nálunk a közmunkásbér. Ennél többért szoktam havonta tankolni... Gondolom csak úgy tolonganak a menekültek ezért a nyomorért. Ha meg erőszakkal odaviszik őket, nyilván ott is maradnak.... 3/ Ukrajna megmenti Európát mondjuk ezer migránstól. Oké, mentse meg ötezertől! Aztán a 40 millió ukránból nyugatra megy vagy 5-10 millió. Micsoda üzlet... Persze csak az ukrán megy oda, a migráns Ukrajnában marad. Meg az ukrán maffiózó is. 4/ Nem tudja senki, hogy Ukrajna mihez kezd a nagyvonalúan befogadott és Csernobilba telepített emberekkel. Esetleg állampolgárságot ad nekik és azonnal mehetnek nyugatra. Remek ötlet lenne a határátkelőkre Geiger-Müller számlálókat telepíteni. Amelyik ukrán sugárzik, az biztos migráns. :))) 5/ Esetleg bevethetnék a sugárzó migránsokat az oroszok ellen, humán-nukleáris fegyverként. Én meg azt hittem, hogy annál ostobább barmok, mint akik nálunk vannak máshol nem lehetnek miniszterek. De. Lehetnek. Mindig van lejjebb.
választópolgár
2017. január 26. 01:06
A migráció elfogadtatására nincsenek épeszű védhető érvek, sőt. Ezeket az érveket még nem hallottam: 1.Álhumánus, sőt aljas velünk szemben mivel a brutális népességrobbanás afrikában és a közel keleten olyan mértékű, hogy ha 5 vagy 10 millió felesleget "fogadna be" évente európa, akkor sem oldana meg semmit, a lakóhelyüket lelakó, erőforrásaikat felélő pirézek országaiban. A gyakorlat az, hogy a bevándorlók ugyanazt a sáska életmódot folytatják európában és ész nélküli gyerekgyártásra rendezkednek be, terhelve, majd összeomlasztva ezzel az ellátórendszert. Számos példa van rá hogy milyen jól megélnek munka nélkül is a támogatásokból. Esze ágában sincs dolgozni, beilleszkedni meg végképp. 2. Európában hatalmas a munkanélküliség,dél európában vannak olyan országok, ahol a 30 év alatti korosztály 40%-a(!) munkanélküli. A milliárdos afrikai és a többszázmilliós közel keleti népek között az ezekhez képest kis lélekszámú és fogyatkozó magyarság a valódi védendő kisebbség. Aki a bevándorlást támogatja, segíti, vagy erőszakosan ránk akarja kényszeríteni, az népirtásért be kéne perelni, amit ellenünk elkövet.
3M..
2016. december 13. 23:26
Éppen ez hiányzik a gyönyörű ukrán nőknek. http://karpathir.com/2016/10/24/az-ukranok-35-szazaleka-kulfoldre-vagyik/ Tényleg egy zombi államot kívánnak Magyarország és Oroszország közé. Ez az ország ebben a formájában, Európának sem válhat hasznára. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!