Túszdráma Máltán: Kadhafi-párti fegyveresek térítettek el egy líbiai gépet

2016. december 23. 13:28

Száztizenegy utas és hét főnyi személyzet volt azon a líbiai belföldi repülőgépen, amelyetkét Kadhafi-hívő terrorista térített el pénteken. A géppel Máltára repültek, ahol végül a helyi média legutóbbi jelentései szerint tárgyalások után beleegyeztek abba, hogy leteszik a fegyvert és elengedik a túszokat.

2016. december 23. 13:28

Egy eltérített líbiai belföldi repülőgép szállt le Málta egyik repülőterén, a fedélzetén száztizenegy utassal és hét főnyi személyzettel. Az eltérítők állításuk szerint az egykori diktátor, Moamer Kadhafi hívei, és korábban a gép felrobbantásával fenyegetőztek, ha nem teljesítik követeléseiket. A Malta Today tudósítása szerint mostanra azonban beleegyeztek a fegvyerletételbe túszok elengedésébe.

A líbiai gép Szebha városból indult és Tripoliba kellett volna repülnie. A máltai repülőtéren egyelőre minden induló járatot késleltetnek, a már a beszállókapuknál lévő utasoknak egyelőre ott kell várakozniuk. A szigetországba érkező járatokat más, külföldi repülőterekre irányítják át. Négy ilyen gép már leszállt az olaszországi Cataniában.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2016. december 23. 23:28
Milyen dráma, mitől lenne az? Az utasoknak kutyabaja, a gépnek sem. Az eltéritők politikai menedékjogot kértek, mint Kadhafi hívei.
békalepcse
2016. december 23. 18:50
Máltáról visszafele ért egy kis meglepetés. Már Horvatország felett 1500 méter alá süllyedtünk, pedig 42 km-ről szoktak megközelítő süllyedébe kezdeni. Végig élveztük a látképet a szép hazai tájakon. Mit nem mondjak, nem éreztem biztonságban magamat...
Hanita
2016. december 23. 15:24
Nem értem, ki volt írva a hátukra a Kadhafi?
Lotti
2016. december 23. 13:41
Túsztárgyaló : Sazkozy ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!