Népszavazást ír ki a román államfő a kormány közkegyelmi kezdeményezéséről

2017. január 23. 18:28

Klaus Iohannis szerint a szocdem-liberális koalíció legfőbb gondja, hogy a büntetőjog módosítása révén megakadályozzák a korrupt politikusok felelősségre vonását, teszik mindezt ahelyett, hogy teljesítenék a választási ígéreteiket.

2017. január 23. 18:28

Klaus Iohannis népszavazást készül kiírni a bukaresti szociálliberális kormány közkegyelmi kezdeményezése és a büntetőjog megváltoztatása ügyében, a jobboldali államfő ezt a volt román fejedelemségek egyesülésének évfordulója alkalmából tartott hétfői beszédében jelentette be.

Az elnök – ellentétbe állítva a nemzeti törekvéseket mindenek elé helyező elődöket és a mai politikusokat – élesen bírálta a decemberi választásokon győztes Szociáldemokrata Pártot (PSD) és liberális koalíciós szövetségesét, amiért választási ígéretek teljesítése helyett szerinte legfőbb gondjuk, hogy a büntetőjog módosítása révén megakadályozzák a korrupt politikusok felelősségre vonását.

Iohannis azt mondta: megkezdi az előkészületeket a referendum kiírására. Kezdeményezését a parlamentnek is véleményeznie kell, de meg nem akadályozhatja. (MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!