Szorongatják az Iszlám Államot Moszulban

2017. február 26. 16:34

Előrenyomultak az iraki kormányerők Moszul nyugati részén. Irak második legnagyobb városának a keleti felét már szinte teljesen felszabadították az Iszlám Állam uralma alól.

2017. február 26. 16:34

Szorul a hurok az Iszlám Állam körül Moszulban. Irak második legnagyobb városának a keleti felét már csaknem teljesen elfoglalták az iraki kormányerők. Ezt követően nyugatról lendült támadásba az iraki hadsereg, amelyet az amerikai vezetésű koalíció légiereje is támogat. Az Iszlám Állam eközben öngyilkos merénylőkkel próbálja felvenni a harcot. 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. február 27. 00:38
Ahhoz képest, hogy kb. hússzoros túlerőben vannak és fél éve tart a csata olyan nagyon nem szorongatnak. Ez inkább amolyan lassú víz partot mos stratégia.
Strassnoff Ignác
2017. február 26. 22:19
"lendült támadásba az iraki hadsereg" Lendült a faszom. Amekkora területet az IS ural, azt egy támadásba lendülő hadsereg egy hét alatt kipucolja. A hős iraki hadsereg, már tavaly ilyenkor a város elfoglalásának küszöbén állt.Ennyi idő alatt ultiban is visszanyerhették volna a területet. Ez mellett az USA hetente megöli az Iszlám Állam 2-3 legfontosabb vezetőjét. 3 éve... És még mindig van belőlük... Na mennek ezek a picsába a kamu híreikkel!!!!
OberEnnsinnen
2017. február 26. 18:45
Nincs gond. Már rég készen a B, C, D, E, F stb terv, mert a nemzetközi helyzetnek fokozódni kell: az Iszlám Állam volt, van, lesz... Ha nem, megolajozzuk a kerekeket és hipp-hopp, még a tornyok is ledőlnek. Hogy lenne béke Izrael körül az Iszlám Állam nélkül? Hogy indulnának migráns százezrek Európa felé az Iszlám Állam nélkül? Tovább is van, mondjam még?
madarasi.abel
2017. február 26. 18:37
Az oroszok valamiért nem nagyon verik maguk a földhöz az IS elleni harcban. A kurdok sokkal (nagyságrendekkel) nagyobb területet foglaltak vissza, mint az oroszokkal megtámogatott Aszad csapatai. sokadjára: itt egy link, ahonnan tájékozódni lehet: http://isis.liveuamap.com/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!