Elhunyt Chris Cornell, a Soundgarden énekese

2017. május 18. 11:25

Ötvenkét éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Chris Cornell rockénekes, a grunge-legenda Soundgarden és az Audioslave frontembere.

2017. május 18. 11:25

Elhunyt Chris Cornell amerikai rockénekes, a grunge egyik legfontosabb zenekaraként ismert Soundgarden, valamint a kétezres években működő Audioslave énekese.

Cornell a Soundgarden énekeseként és dalszerzőjeként a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején a rock új nemzedékét és stílusirányzatát jelentő grunge meghatározó arca volt a maga karcos, négy oktávot átfogó hangjával.

Az énekes a Soundgarden megszűnése után szólóban, valamint a Rage Against The Machine tagjaival az Audioslave-et megszervezve újra zenekarral is turnézott a világ körül.

A kétezertízes években újjáalakult a Soundgarden is. Cornell máig aktív zenész volt, fellépése is lett volna a napokban.

Az énekes halálának okairól nincsenek még információk, csak annyit közöltek: „hirtelen” történt a haláleset.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flagellator1974
2017. május 19. 20:39
Az én javaslatom a Mandinak: 1. Slaves & Bulldozers 2. Nothing to say 3. Superunknown
DrPepper
2017. május 18. 20:14
Az I am the Highway volt a kedvencem tőle. https://www.youtube.com/watch?v=3jA13XYlWHc
briganti
2017. május 18. 15:51
Az utolsó mohikánok egyike. A klasszikus rock énekes kategória XXI.sz-i legnagyobbja. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy sikerült a Mandinak egy olyan zenei válogatást összerakni a cikkhez, ami mutatja, hogy a jó ízlést nem lehet a ceu-n megszerezni....meg a romkocsma sem elég mindig.
yanoo
2017. május 18. 13:18
Nyugodjék békében.Én nem szerettem a grunge-ot, de a Soundgardent kedveltem, a Black Hole Sun pedig ebben a műfajban az egyik legnagyobb " sláger".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!