A leváltott román kormány legtöbb minisztere a helyén marad

2017. június 28. 14:32

A 27-ről 28 tagúra bővülő új kormány névsora csupán 11 új nevet tartalmaz.

2017. június 28. 14:32

Megtartja posztján a bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott Grindeanu-kabinet minisztereinek többségét a román szociálliberális koalíció, a 27-ről 28 tagúra bővülő kormány névsora 11 új nevet tartalmaz – derült ki szerdán, miután a koalíciós pártok jóváhagyták Mihai Tudose miniszterelnök-jelölt beiktatásra váró kormányának összetételét.

A kisebbik kormánypárt mind a négy eddigi miniszterét, köztük Teodor Melescanu külügyminisztert megtartja. A februári korrupcióellenes tüntetések nyomán hivatalba lépett, független Tudorel Toader igazságügyi miniszter is folytathatja munkáját.

Új tisztségviselőket jelöltek viszont a pénzügyminisztérium és a gazdasági tárca élére, és az eddigi kettő mellett lesz egy harmadik kormányfőhelyettes is, Marcel Ciolacu, a PSD eddigi képviselőházi frakcióvezetőjének személyében.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcdef
2017. június 28. 17:52
"A leváltott román kormány legtöbb minisztere a helyén marad" Tehát, demokratikusan megbuktatták a kormányt, de semmi nem változott. Bezzeg Románia ....
Megtalálta
2017. június 28. 17:25
Tök jó, hogy Romániában ott a korrupcióellenes ügyészség. Láthatjuk a saját szemünkkel, micsoda fantasztikus demokrácia épül ezekre az alapokra.
Akitlosz
2017. június 28. 16:31
Mégis minek kell egy kormányba 28 miniszter? Mi az a 28 terület, amelynek külön miniszterre és minisztériumra van szüksége? Még ha van külön Propaganda Minisztérium akkor sem jön ki a 28.
аvmanster
2017. június 28. 15:28
Ebben nincs semmi meglepő. a miniszterek többsége a győztes Liviu Dragnea mellett állt ki. ezért természetesen az új kormányban is maradhatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!