Újabb kibertámadás érte Ukrajnát

2017. június 27. 17:20

Több ukrán állami bankot és vállalatot, többek között az elektromos műveket is kibertámadás érte kedden. Ukrajna az oroszokat gyanúsítja, akik tagadják, hogy közük lenne a támadásokhoz.

2017. június 27. 17:20

Újabb kibertámadás ért kedden több ukrán állami vállalatot, akik 2016 vége óta folyamatos célpontjai a hekkereknek - írta a New York Times.

Az egyik legnagyobb állami bank, az Oschadbank szerint néhány szolgáltatásukat megbénította egy hekkertámadás, de az ügyfeleik adatai biztonságban voltak. Ugyanígy az Ukrenergot, az ukrán államszolgáltatót is érintette az akció, ám az informatikai rendszer megtámadása nem volt hatással az áramellátásra vagy más műveletekre. 

„A kibertámadások miatt a bankoknak nehézségeik támadtak az ügyfelek kiszolgálásával és a banki műveletek végrehajtásával. A központi bank meg van győződve róla, hogy a banki infrastruktúra biztonságot nyújt kibertámadásokkal szemben, és minden ilyen támadást ártalmatlanítani fogunk” – nyilatkozott a központi bank. A bank közleménye szerint egy ismeretlen vírus felel a legutóbbi támadásokért, de további részleteket nem árultak el.

2015 végén egy hasonló kiberakció egész Nyugat-Ukrajnát elvágta az elektromos hálózattól. Az azóta fel-felbukkanó, rendszerint állami vállalatokat érő hekkertámadásokért Oroszországot teszik felelőssé az ukránok, amely igazi kibernagyhatalom a kiberbiztonsági szakértők szerint.

Oroszország tagadja bárminemű érintettségét a támadásokkal kapcsolatban.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. június 28. 10:18
Hat megis ki mast gyanusitananak? :) ami a mi ellenzekunknek zorban az nekik Putyin... ha esik az eso arrol is o tehet, kiveve ha kellett a novenyeknek, akkor nem.
Mindjárt
2017. június 27. 18:18
Magyaroknak nem kell aggódni kibbertámadás miatt mert a felcsúti cigány átadta a magyarok adatait az oroszoknak
Gajdics Otto
2017. június 27. 17:59
Nagyon megérdemlik az ukránok amit az oroszoktól kapnak!
аvmanster
2017. június 27. 17:56
hát az ukránoknak azt sem lehet elhinni amit kérdeznek. persze már megint az oroszok! de inkább megmondanák egyenesen, hogy kell egy kis segély az EU-ból mert szétrohad Ukrajna elavult informatikai infrastruktúrája. az erre szánt pénz pedig már régen szétlopták a forradalmi majdan-miniszterek. meg van ez a hekk-támadás is http://bit.ly/2sdr4Tf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!