Enyhülésre szólítanak fel a törökök

2017. július 21. 15:04

Ankara nem akarja, hogy tovább romoljon a viszony az ellenlépésket belebegtető Németországgal szemben.

2017. július 21. 15:04

A német-török viszály enyhítésére szólított fel Binali Yildirim török miniszterelnök pénteken Ankarában újságíróknak adott utcai nyilatkozatában. Mint mondta: óvatosnak kell lenni, a viszony megromlása nem válik sem Németország, sem Törökország hasznára. Yildirim hangsúlyozta: a török kormány továbbra is egyik stratégiai partnerének tekinti Berlint Európában.

A német és a török kormány viszonya a tavalyi törökországi puccskísérlet óta folyamatosan romlik. A berlini vezetés csütörtökön az eddiginél keményebb fellépést helyezett kilátásba, arra hivatkozva, hogy Ankara elfordul az európai értékekről.

A német külügyminisztérium máris figyelmeztette a Törökországba utazókat, hogy bárkit bármikor önkényesen megfoszthatnak szabadságától, ezért fokozott óvatosságra van szükség. Továbbá Berlin napirendre vette a törökországi beruházásokhoz nyújtott állami garanciavállalások felülvizsgálatát.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2017. július 21. 16:09
Nahát! Lehet hogy mégsem Erdogan ül a nyeregben és neki még rosszabb ha megromlik a török-német viszony???? Eddig tartott a nagy szavak dobálás a diktátor részéről. Most neki is szembesülnie kell a valósággal...
exfahrenheit
2017. július 21. 15:11
akkor eyhítsenek erdogan terrorján..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!