Malajzia betiltja a Despacito című slágert

2017. július 20. 13:36

Hallgatásra alkalmatlannak tartják és betiltják Malajziában a világ legfelkapottabb slágerét. A Despacito című dal sokakban keltett megütközést.

2017. július 20. 13:36

A slágerrel kapcsolatos panaszokat követően Malajzia megtiltotta az állami műsorszolgáltatóknak a Despacito című sláger lejátszását – írja a BBC.

A többségében muszlim lakosságú délkelet-ázsiai országban szigorúan szabályozzák, hogy milyen tartalmak nyerhetnek publicitást. A puerto ricói előadó, Luis Fonsi slágerét az utóbbi időben minden idők legtöbbet játszott dalaként emlegették, de népszerűsége nem osztatlan.

A Decpacito nem lesz sugározva a kormányzati tulajdonú adóállomásokon az általunk kapott lakossági panaszok miatt” – nyilatkozta Salleh Said Keruak, Malajzia hírközlési minisztere. A dalszöveg hallgathatatlan – tette hozzá. 

Az ellenzéki Iszlám Párt női szárnyának elnöke Atriza Umar egyenesen pornográfnak és a gyerekekre nézve ártalmasnak tartja a spanyol dalt.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
afium
2017. július 20. 15:31
Zeneileg nem rossz, a szöveget meg nem értem. A kép azonban valóban vérpezsdítő, a nyugati, szexualitással sűrűn átszőtt kultúra terméke. Joguk van nem játszani, ha a maláj nép (közösség) így gondolja.
lutra
2017. július 20. 15:24
Nekem éppen a kendőzetlen latinos (hetero)szexualitás bemutatása miatt tetszik, nem is annyira a zene miatt, bár az is kellemes. Az ilyen betegeknek, mint a muzulmánok, genderisták, feministák, nyilván nem tetszik, de mi, az egészséges többség, csak röhögünk rajtuk.
annamanna
2017. július 20. 14:14
"Nyelvek[szerkesztés] Az országban a hivatalos nyelv a maláj. A lakosság nagy része beszéli az angolt. További fő használt nyelvek: a kínai, a tamil, a telugu, a thai és egyéb törzsi nyelvek.[5]" A túlművelt malájokat nyilván rettenetesen zavarhatja a spanyol nyelvű szöveg. Még ha a klip sugárzását tiltották volna be, azt megérteném, mert akinek van szeme, az látja. Mivel Malajzia leggyakoribb vallása a muszlim, ezért csakis a látvány lehet zavaró - de akkor meg minek hazudni a hallgathatatlan szövegről? Amikor minden muszlim ország alulművelt? "Vallások[szerkesztés] 2010-ben a lakosság 61%-a szunnita muszlim, 20%-a buddhista, 9%-a keresztény, 6%-a hindu, 1,3% taoista, konfuciánus és kínai népi vallású, a maradék egyéb, illetve nem vallásos.[6]" "A lakosság többsége a Korán tanítása szerint él. (...) Ha nem járnak sikerrel, vagy ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnék, azt jórészt a sorsnak és Allah akaratának tudják be." (wiki)
kssngr
2017. július 20. 14:10
Ideje lenne itt is betiltani végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!