Carney: A Brexit ügye negatívan hat a brit gazdaságra

2017. augusztus 03. 15:21

A Brexit körüli bizonytalanság jócskán hat a gazdaságra Mark Carney szerint. A Bank of England kormányzója augusztus 3-án számolt be a bank ülésének eredményeiről.

2017. augusztus 03. 15:21

A Brexit körüli bizonytalanság kihat a gazdaságra – nyilatkozott Mark Carney, a Bank of England kormányzója. A bank augusztus 3-i üléséről beszámolva azt is közölte, hogy 6-2-es arányban megszavazták a kamatlábakat 0.25%-os szinten tartását.

Carney szerint a Brexit körüli bizonytalanságnak köszönhető az, hogy a gazdasági befektetések a vártnál lassabban haladnak. A bank várakozásai szerint a jövőben ez változni fog, de valószínűleg az angol különvállás hatásai továbbra is érződni fognak. Azon túl, hogy kevesebb a befektetés a bértárgyalások is változtak az országban, mert a vállalatok nem szívesen adnak fizetésemelést ebben a bizonytalan helyzetben – tette hozzá a kormányzó.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2017. augusztus 03. 21:25
Nahát. Erre a dörrenésre ébredtem fel a délutáni szunyókálásomból.
Akitlosz
2017. augusztus 03. 17:41
"Carney: A Brexit ügye negatívan hat a brit gazdaságra" Nagy-Britannia adóssága: (2016. III. 31.) 8 126 000 000 000$ Ez hat negatívan a brit gazdaságra. Nem kicsit. Ez több mint háromszor akkora összeg, mint amennyi pénz összesen, - lekötött bankbetéteket, minden pénznek tekinthető dolgot beleszámolva - Nagy-Britanniában egyáltalán létezik. És az éves GDP-jüknek is több mint a háromszorosa. Erre mit tud mondani a politikus úr?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!