Korszakos felfedezés – Titkos járatra bukkantak a gízai piramisban

2017. november 02. 18:19

A Kheopsz-piramis közepén eddig ismeretlen üreget találtak a kutatók.

2017. november 02. 18:19

Hatalmas üregre bukkantak a gízai nagy piramis, azaz a Kheopsz-piramis közepén a régészek – írja a 444. A felfedezés már csak azért is jelentős, mert Kheopsz fáraó piramisa az ókor hét csodája közül a legrégebbinek számít. 

A felfedezett üreg legalább 30 méter hosszan húzódik a piramisban. A kutatók egyelőre nem tudják, hogy az üregnek mi volt a funkciója a régi időkben, de az első mérések alapján hasonló mérettel bír, mint a Nagy galéria. A Nagy galéria a piramis közepén található és mintegy 50 méter hosszú, 8 méter magas és 1 méter széles. 

A piramis építésének módjáról kevés a  biztos információ, a kutatók körében sincsen konszenzus a kérdésben.  Következtetéseik szerint a 140 méter magas építmény nagyjából Kr. e. 2509 és 2483 között épülhetett – állítja az oldal.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2017. november 03. 17:19
Funkciója nyilvánvalóan ugyanaz, mint Saccarában... Azoknak a szerencséseknek, akiknek jó a karmájuk, és méltók rá, megtekinthetik az alábbi képes összefoglalókat. - Vigyázat! nagyon érdekes. Szakkara a Kvantumgépezet: https://www.youtube.com/watch?v=SoYCdiuypqk http://emf-kryon.blogspot.com/2013/06/a-szakkarai-piramis-kvantumgep.html
békalepcse
2017. november 02. 20:57
Egy kis érdekesség a rejtélyek fokozására; https://www.youtube.com/watch?v=kR5nMiMi4bg
mokány
2017. november 02. 20:47
vicc 1980-ból (Krisztus után természetesen): Valamelyik piramis titkos kamrájában egy élő fáraót és annak élő tevéjét találják. A régészek megkérdezik." Attól eltekintve, hogy néhány ezer év eltelt. Mit evett maga?" Mondja a fáraó: "Amit a teve szart azt én ettem, amit én azt a teve." Mondják a régészek: " Ember! Akkor maga már évezredekkel ezelőtt felfedezte a KGST-t:"
radír
2017. november 02. 20:25
Gyurcsánynak építették. Jövőre kiutazik Egyiptomba és bevonul a hallhatatlanság kamrájába. Ezek után befalazzák. Éjszaka a fáraók szellemeinek ad politikai tanácsokat,hogyan ússzuk meg a büntető ügyeket amiben nyakig sárosak vagyunk. A lelkiismeretről nem tanácsos szónokolnia,mivel a piramis fala könnyen megrepedhet,ugyanis csak kismértékű mellébeszélések elviselésére tervezték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!