Merkel: Németország javítaná kapcsolatait Törökországgal

2018. február 15. 18:55

A viszonyt a kölcsönös érdekek, és ahol csak lehet, a közös értékek alapján kell továbbfejleszteni – mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a török miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

2018. február 15. 18:55

Németország készen áll a vitatott ügyek megtárgyalására és a kétoldalú kapcsolatok javítására Törökországgal – jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a török miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

A kancellár Binali Yildirimmel tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy a megbeszélés „nem volt egyszerű”, de nagyra értékelik, hogy a török fél hajlandó tárgyalni a vitás kérdésekről. Hozzátette, hogy az új, stabil német kormány felállítása után élnek a lehetőséggel, és intenzívebbé teszik a kapcsolatokat. 

A viszonyt a kölcsönös érdekek, és ahol csak lehet, a közös értékek alapján kell továbbfejleszteni – mondta Angela Merkel, megjegyezve, hogy az értékalapú együttműködés nehézségekbe ütközik. Hangsúlyozta, hogy a kétoldalú kapcsolatok valamennyi szintjén nyomatékkal fellépnek a Die Welt című lap több mint egy éve vádemelés nélkül fogva tartott törökországi tudósítója, Denis Yücel érdekében. Németország a jogállamiság elveinek megfelelő, gyors eljárást vár a török féltől – mondta.

Binali Yildirim azt hangoztatta, hogy hazájában érvényesülnek a jogállami elvek.

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. február 16. 08:46
Kimondottan alkoholista ábrázat .
flesh ripper
2018. február 16. 08:33
Egy szellemileg, fizikailag leépült demenciális satrafa, ezt kell a németnek. A német önfelszámolás végórájában. 50 év múlva 84 éves leszek, talán látni fogom az Európai Iszlám Unió (diadalmas?¿¿) lobogóját lengeni a Reichstag tornyain¿¿ A Reichstag előtt Dzsordzs bácsi gigantikus (50 méteres) bronzszobra fogja hirdetni: A GONOSZ diadalmaskodott, a téboly legyőzte a rációt. Az is lehet, hogy addig mindenkit felkoncolnak.
Peter8811
2018. február 16. 07:25
Már késő.
áfonya
2018. február 16. 05:17
Brüsszelt náci-kommunista szelleme keringi körül ,Európára innen intéznek támadást kollaboránsok csatlakoztak hozzájuk. https://www.echotv.hu/adasok/2018/02/15/hatterkep/4884
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!