Szabadlábra helyezik a Die Welt tudósítóját

2018. február 16. 17:58

Szabadlábon védekezhet a Die Welt terrorizmussal vádolt újságírója Törökországban.

2018. február 16. 17:58

A török hatóságok szabadlábra helyezik a Die Welt egy éve bebörtönzött tudósítóját, Deniz Yücelt, adta hírül a riporter ügyvédje Twitterén – írja az Euronews. Ezt a berlini külügyminsztérium is megerősítette. Az Anadolu török hírügynökség közben bejelentette, elkészült a vádirat a 44 éves férfi ellen, és az illetékes bíróság be is fogadta. Az ügyészek 18 évi börtönbüntetés kiszabását kérik rá. 

Deniz Yucelt terrorizmussal és kémkedéssel vádolják Törökországban. A török kormányfő csütörtökön Berlinben reményének adott hangot, hogy az ügy végére hamarosan pont kerül.

„A bíróságok túlzsúfoltak. Ezért csúszik a meghallgatása, de reményeim szerint rövid időn belül sor kerül rá. Minden egyes meghallgatás egy újabb reménysugár” – fogalmazott Binali Yildirim csütörtökön.

Berlinben szerdán autós-motoros tüntetést tartottak Yücel szabadon bocsátását követelve.

A kettős állampolgárságú újságírót terrorizmus és kémkedés gyanújával, vádemelés és bírósági tárgyalás nélkül pont egy éve börtönözték be, amire a 2016 törökországi puccskísérlet után kihirdetett rendkívüli állapot adott lehetőséget. 

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2018. február 19. 09:57
Kár, hogy a cikkben nem íródott, hogy Yücel már Németországba repült. Arról nem lehet tudnunk, hogy menekült-e.
istvánkeve
2018. február 19. 09:57
Kár, hogy a cikkben nem íródott, hogy Yücel már Németországba repült. Arról nem lehet tudnunk, hogy menekült-e.
C.Dömötör
2018. február 17. 15:04
,,Végre! Szuper! Csodálatos! Ami az elmúlt években csak egy híresztelésnek számított, most tudományosan is (számokkal és adatokkal) és hivatalosan (pecséttel és címerrel) bizonyított: Németország megszűnőben! Azon amin Sir Arthur Harris, Henry Morgenthau és Ilja Ehrenburg sikertelen volt, most megoldja Németország saját maga." ,,A németek mielőbbi eltűnése a népek kihalásának a legszebb oldalaihoz tartozik." Így írt Deniz Yücel, az ünnepelt, de neki szabad, és különben is: szatíra. Az igazság pedig a következő; a fehérekkel szemben bármit tehetsz, az intézmények és a politikusok nem hajlandók megvédeni őket. Ez vonatkozik az USA-ra is, nem csak Európára. Ott ahol az embereket megtámadják, a nőket megerőszakolják, fiatalokat kómába rugdoshatnak, sőt, meg is ölhetnek, de utána a tettest védik, és ha szólsz, rasszistának bélyegeznek, és szervezetten akadályozzák a kiutasítást az elkövető söpredéknek. Ahol nem tudnak egy Kölnt és Rotherham-t (egyszer olvastam, hogy ahol pakisztániak élnek, ott mindenütt Rotherham van) megakadályozni, ahol a tehetetlenség a jellemző. A fehéreknek észhez kell térniük, különben finis Európa!
noMores
2018. február 17. 01:45
Erdogan a barátunk, igaz? Klasszul működik a diktatúrája. Viktor tanulmányi kirándulásra jár hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!