Az államfő megtagadta az új szlovák kormány kinevezését

2018. március 20. 12:10

Andrej Kiska kedden bejelentette: nem nevezi ki az új összetételű kabinetet.

2018. március 20. 12:10

Andrej Kiska szlovák államfő kedden bejelentette: nem nevezi ki azt az új összetételű kabinetet, amelynek listáját hétfőn kapta meg Peter Pellegrini kormányalakítással megbízott miniszterelnöktől. 

A szlovák elnök döntését a Peter Pellegrini által előterjesztett leendő kabinet összetételével indokolta. Kiska egyúttal közölte: arra kérte Peter Pellegrinit – akivel kedden is találkozott –, hogy péntekre terjesszen elé egy új listát a leendő kormánytagokról.

A miniszterelnök által hétfőn átadott miniszteri listában a korábbi kabinethez képest – a várakozásoknak megfelelően – a kormányfőn kívül négy személyi változás történt, a belügyminiszter, az igazságügyi és a kulturális miniszter, illetve a befektetésekért felelős miniszterelnök-helyettes posztján.

Bugár Béla, a szintén koalíciós Híd elnöke arra számított, hogy Kiska kinevezi a kormányt, hogy a helyzet gyorsan megoldódjon. „A köztársasági elnök így döntött, mi pedig ennek alapján fogunk cselekedni”– mondta az Aktual rádió adásában. A Híd elnöke továbbra sem gondolja, hogy az előrehozott választásokról kellene tárgyalniuk: „Arról kell tárgyalnunk, mi nem tetszett az elnök úrnak".

Az Új Szó online értesülései szerint Bugár úgy érzi, hogy Kiskának Jozef Ráž leendő belügyminiszter személyével van problémája, de erről még a Smerrel kell tárgyalnia, hogy pontosabb információi legyenek. Bugár elmondta, hogy a Hídban nem találtak olyasmit, ami miatt ne tudnák támogatni Ráž személyét.

(MTI)

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2018. március 20. 23:40
Az MTI tudósításból szokás szerint semmi nem derül ki. Akkor viszont minek tartjuk őket? Még a sporteseményekről se tudnak értelmesen beszámolni, azaz leírni a végeredményt, hanem mindenféle "irodalmi" körülírásokkal élnek, hogy "a vendégcsapat vezetést szerzett, ami után a hazaiak egyenlítettek, végül győzött a jobb". Gazdasági adatoknál még rosszabb a helyzet, ömlesztve leírják, még csak arra sem figyelnek, hogy melyik adat szezonálisan igazított, melyik nem. Ha valakit valami téma érdekel, biztos, hogy nem az MTI-nél kezdi keresni, hogy mi újság. Azért a kibaszott antennájukat odatették Budapest csúfjára a Naphegyre. Az egész kádertemetőt fel kéne oszlatni!
tango47
2018. március 20. 23:21
Ezzel elnök úr gondolom biztosította magának a nyugodt, gondtalan öregkort. Anyagi gondjai biztos nem lesznek.
villogókékfog
2018. március 20. 16:57
Tegyék be Bugárt min.elnöknek és akkor már egyeztetni se kell Kiskával, minden automatizmus lesz. Bugár egy legendás aruló, gyorsan belejön.
OberEnnsinnen
2018. március 20. 16:24
(Orbán Viktor, 2018. március 15.) "Nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem egy birodalommá szervezett, nemzetközi hálózattal. Külföldi konszernek és belföldi oligarchák által kitartott média, hivatásos béraktivisták, bajkeverő tüntetésszervezők, a nemzetközi spekulánsok által fizetett NGO-k láncolata, amit Soros György neve foglal össze" Szlovákiának szintén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!