Románná hamisították Robert de Nirót

2018. május 09. 17:40

Személyi igazolvány- és bankjegyhamisítókat buktattak le.

2018. május 09. 17:40

Amatőr okirat-hamisítókat ítéltek el Romániában – számol be a Főtér.ro. A két román férfi 50 lejeseket szkennerrel, illetve hétköznapi nyomtatóval hamisította, ezért az Iași-i ítélőtábla 6 év 6 hónap, illetve 6 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte őket.

A hamisítás úgy zajlott, hogy az egyik vádlott egy eredeti 50 lejest szkennelt be, majd egy szoftverrel eltávolította a bankjegy sorozatszámát, és sablont készített. Ezután A4-es lapra nyomtatta ki a bankókat, laponként három darabot. Végül rányomtatta a hamis bankjegyekre az Excel-táblázatban generált sorozatszámokat, majd méretre vágta a hamisítványokat, és elvégezte az utolsó simításokat. Mivel a román lejt a sérülésektől műanyag bevonat védi, a vádlott átlátszó szigetelőszalaggal ragasztotta le a pénzt.

Társa élesben próbálta ki, működik-e a trükk: egy doboz cigarettát akart vásárolni, de lebukott vele.

A párost mégsem az amatőr bankjegyek, hanem Robert de Niro tette igazán híressé: ugyanis mikor lebukásuk után a rendőrség átkutatta a lakást, ahol a hamisítás zajlott, a házkutatás során egy hamis személyi igazolványt találtak, melyen az ismert filmsztár neve és arcképe volt látható.

Nem ez az egyetlen szórakoztató pénzhamisítási sztori Romániából: márciusban egy román férfi az igazira megtévesztésig hasonlító rajzolt lejjel akart túrót vásárolni.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2018. május 09. 22:36
Én nem ezen csodálkozom, hanem azon, hogy a román állam – egyelőre? – nem románként tartja számon Robert De Nirót. Nekik román Dózsa György, Mátyás Király és Gábor Áron is, Erdély pedig ősi román terület. A románok sokkal-sokkal veszélyesebbek a megmaradásunkra nézve, mint a menekültek és a Nyugat-Európába vágyó jóléti migránsok.
pepu
2018. május 09. 21:34
Biztos így lett Mátyás király is román. Megtalálták a személyijét oszt hitelesnek ítél
zakar zoltán béla
2018. május 09. 19:54
Dák Lajos is az volt...
Tehetős Totó
2018. május 09. 18:41
Anyja neve: Madona (a románok nem ismerik a mássalhagzó kettőzést) Lakcím: Örökkévalóság utcsa 1. 3-as parcella... :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!