Tüntetőket tartóztattak le Kazahsztánban

2018. május 10. 10:46

A kazah rendőrség többtucatnyi kormányellenes tüntetőt vett őrizetbe.

2018. május 10. 10:46

Többtucatnyi kormányellenes tüntetőt vett őrizetbe a kazah rendőrség csütörtökön a közép-ázsiai ország legnagyobb városában, Almatiban, ahol egy ellenzéki politikus tiltakozásra buzdította támogatóit. A megmozduláson több százan vettek részt a belvárosban. Egyesek „Szabadságot a politikai foglyoknak”, „Állítsák le a kínvallatásokat” feliratú táblákat tartottak a kezükben.

A Reuters hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a hatóságok legalább ötven embert vettek őrizetbe. A megmozdulást ,Muhtar Abliazov egykori bankár, Nurszultan Nazarbajev államfő heves bírálója szervezte. A távollétében hamis vádak alapján elítélt ellenzéki jelenleg Franciaországban él, ahonnan a közösségi oldalakon toborzott híveket az olajban gazdag országban.

A 18 milliós lakosú Kazahsztánban tilos a hatóságok engedélye nélkül megmozdulást szervezni.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!