Majdnem felrobbantották a zimbabwei elnököt

2018. június 25. 09:01

Közvetlenül Emmerson Mnangagwa mellett robbant a pokolgép.

2018. június 25. 09:01

„A VIP sátorban robbantottak a zimbabwei elnök kampánygyűlésén szombaton a bulawayói stadionban – írja a Euronews. Emmerson Mnangagwának nem esett baja, több más résztvevő azonban megsebesült.

Helyi sajtóértesülések szerint megsebesült Kembo Mohadi alelnök, Oppah Muchinguri-Kashiri környezetvédelmi miniszter, illetve a másik alelnök, Constantino Chiwenga felesége, Mary Chiwenga. Az internetre feltöltött képek alapján egyik sebesült állapota sem tűnik súlyosnak.

Az államfő így értékelte a történteket: „A szokásos ellenségeimtől a gyakori támadási kísérletek közül az egyik. Nem először törnek az életemre. De ez nem félemlít meg engem, hozzászoktam ezekhez a merényletekhez.”

Emmerson Mnangagwa életét ezúttal nem testőrei óvták, hanem a szerencse. Ahogy maga fogalmazott, „csupán pár hüvelyknyire” volt a robbanástól, ami akkor történt, amikor beszéde után lement az emelvényről.

A Euronews cikkéből kiderül, hogy az elnök később meglátogatta a kórházba szállított sebesülteket. A következő választásokon őt tartják a legesélyesebbnek. Mnangagwa novemberben került hatalomra, Robert Mugabe elmozdításakor.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!