Antiszemitizmus elleni központokat hoz létre a német kormány

2018. július 13. 16:20

A projektet a családügyi minisztérium költségvetéséből fogják finanszírozni, és a berlini antiszemitizmus-kutató és információs központ fog mintaként szolgálni az intézmények működéséhez.

2018. július 13. 16:20

Antiszemitizmus elleni központokat tervez létrehozni a német szövetségi kormányzat, amelyeknek azokat az antiszemita incidenseket lehetne jelenteni, amelyeket a büntetőjog nem szankcionál – mondta el a Rheinische Post című regionális lapban pénteken megjelent interjúban Felix Klein, az antiszemitizmus elleni német kormánybiztos.

Klein azt szeretné, ha már idén működni kezdene a rendszer, és minden nagyobb városban létrejönnének ezek a központok. A projektet a családügyi minisztérium költségvetéséből fogják finanszírozni, és a berlini antiszemitizmus-kutató és információs központ fog mintaként szolgálni az intézmények működéséhez.

Nem szabad megengedni, hogy a társadalomban közöny alakuljon ki az antiszemitizmus bármilyen formájával szemben” – húzta alá Klein a düsseldorfi lapnak. A különmegbízott szerint elsőként azt kell meghatározni, hogy mi tartozik azoknak az antiszemita incidenseknek a körébe, melyeket a büntetőjog még nem szankcionál. Felix Klein például a sértegetést, a falfirkákat és heccelést is idesorolja. De Klein az antiszemita bűnügyi statisztikák pontosítását is célul tűzte ki.

Az antiszemitizmus elleni német kormánybiztos elmondta, hogy keveset tudni az antiszemitizmus társadalmi térnyerésének okairól, de úgy érzi, mintha erősödne a zsidóellenesség. Egyre gyakrabban érkeznek hírek iskolákban történő antiszemita incidensekről. Ezek többnyire muszlim bevándorlókhoz köthetők.

Áprilisban az döbbentette meg a német közvéleményt, hogy Berlinben a nyílt utcán ütött meg övvel egy arab fiatal egy kipát viselő izraelit. A múlt héten szíriaiak bántalmaztak egy Dávid-csillagos nyakláncot viselő másik szíriait. Csütörtökön pedig egy kipát viselő amerikai professzort sértegetett egy palesztin származású fiatal, aki régóta Németországban él. Kipáját is leverte. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy a kiérkező rendőrök összekeverték a támadót és az áldozatot, és a professzor ellen kezdtek intézkedni, meg is ütötték.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2018. július 14. 13:52
Értsd úgy hogy iszlám invázióelleni központokat?
balsors
2018. július 14. 08:24
Mellébeszél a német, nem a zsidógyűlölő migráncsokra fognak rászállni, hanem a heterogén fehér férfira.
tóth mária
2018. július 14. 07:01
Jó reggelt németek! Csak most ébredtetek fel? Ez tisztán látszott már korábban is, idióták!
lilla
2018. július 13. 20:53
A helyzetet tovább súlyosbította, hogy a kiérkező rendőrök összekeverték a támadót és az áldozatot, és a professzor ellen kezdtek intézkedni, meg is ütötték. ;)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!