Eltűnt az Interpol igazgatója

2018. október 05. 12:51

Meng Hung-vej felesége azóta nem hallott férjéről, mióta szeptember végén Kínába utazott.

2018. október 05. 12:51

Nyomozás indított a francia rendőrség, miután az Interpol igazgatójának felesége bejelentést tett férje, Meng Hung-vej eltűnéséről – közölték pénteken hírügynökségek rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Meng felesége azért lépett kapcsolatba a hatóságokkal, mert nem hallott férjéről azóta, hogy Meng szeptember végén Kínába utazott. Az asszony Lyonban lakik, ott, ahol a nemzetközi rendőri szervezet központja van. Az Interpolnál egyelőre nem reagáltak a hírügynökségi jelentésekre.

Meng helyettes közbiztonsági miniszter volt Kínában, mielőtt kinevezték az Interpol élére.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. október 07. 01:28
"Hivatalos információt kért Kínától eltűnt vezetőjéről az Interpol Az Interpol hivatalos nyilatkozatban kéri a kínai hatóságokat, hogy adják ki információikat a csütörtökön eltűnt vezetőjükről, Meng Hung-vejről, írja a CNN. Kérésüket a Twitterre posztolták ki, amiben azt írják, várják a hivatalos választ arról, hogy az eltűnt igazgató hollétéről és állapotáról, aki elvileg szeptember végén utazott Kínába. Felkutatásához nemzetközi rendőri segítséget is kértek. Meng Hung-vej eltűnését felesége jelentette be csütörtökön, miután tíz napig semmit nem hallott a férfiról. Azt is mondta, az azóta eltelt időben rendszeresen kapott fenyegetéseket a közösségi médián és telefonon keresztül. A nőt ezért rendőri felügyelet alatt tartják. Az Interpol egy névtelenül nyilatkozó munkatársa nem volt hajlandó megerősíteni azt a hírt, miszerint Meng Hung-vej épp hivatalosan látogatáson volt Kínában az eltűnésekor. Egy kínai lap szerint Meng ellen nyomozás indult Kínában meg nem nevezett okok miatt, és már a landolása után elvitték őt a hatóságok kikérdezésre. Egy névtelen forrás szerint az igazgatót korrupcióval vádolják. A korábban kínai közbiztonsági miniszterhelyettesként dolgozó Menget 2016-ban nevezték ki az Interpol élére, amely a nemzetközi nyomozásokban segédkezik. Ő az első kínai az Interpol élén." https://index.hu/kulfold/2018/10/06/meng_hungvej_interpol_kina_eltunt/
Természetes Orbánizmus
2018. október 05. 15:10
Kínában Interpol nélkül is rend van! Talán éppen azért!
G. Bruno
2018. október 05. 14:41
Kár érte! Kiváló ügynök volt!
Öreg
2018. október 05. 14:33
Már mindent tudott, ideje volt lelépni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!