Robert Fico alkotmánybírónak állna

2019. január 08. 14:52

Az alkotmánybírói kinevezés további 12 évre mentességet biztosítana a Kuciak-gyilkosság után lemondásra kényszerült exkormányfőnek.

2019. január 08. 14:52

Robert Fico a tavalyi spekulációknak megfelelően alkotmánybíró akar lenni – írja a körkép.sk  A Denník N értesülései szerint Fico néhány nappal ezelőtt értesítette terveiről a Smer hozzá közelebbi, szűk rétegét.
 
Az alkotmánybírói kinevezés további 12 évre mentességet biztosítana a Kuciak-gyilkosság után lemondásra kényszerült exkormányfőnek – írja a portál. 

Az alkotmánybírókat Szlovákiában úgy választják meg, hogy a hivatalos meghallgatások után a parlament kétszer annyi jelöltre tesz javaslatot, mint ahány alkotmánybírói helyet be kell tölteni, a végső szó pedig az államfőé. 

Kérdés, hogy Andrej Kiska hajlandó lesz-e az őt rendszeresen kritizáló Robert Ficót alkotmánybírónak nevezni. Amennyiben a parlamentnek sikerül a szükséges 18 jelöltet megszavaznia, az államfő dönthet úgy, hogy az őt állandóan ostorozó Ficót nem nevezi ki.

Ha a Smer valamilyen úton módon akadályozná a jelöltállítást a parlamentben egészen az államfőválasztásig, illetve az új elnök kinevezéséig, jelentősen javulnának Fico esélyei.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2019. január 09. 20:45
A kockafeje megvan hozzá.
Öreg
2019. január 08. 18:16
Te barom, miért próbálkozol? X
Rugo
2019. január 08. 18:13
Miért nem akasztott embernek?
Tiszafa
2019. január 08. 15:01
Kérdés, hogy azok, akik megbuktatták őt mint kormányfőt, ezt megengedik-e neki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!