Nem engedett Cannes Hollywoodnak

2019. május 20. 13:07

Minden tiltakozás ellenére Alain Delon életműdíjat vehetett át.

2019. május 20. 13:07

Életműdíjat kapott Alain Delon a 72. cannes-i filmfesztiválon, az egyik legismertebb francia színésznek lánya, Anouchka Delon adta át az elismerést – jelentette hétfőn az Euronews.

Az ünnepelt színész a európai hírtelevízió szerint a következőket mondta könnyeivel küszködve a díj átvétele után: „Egész életemben a szakmában dolgoztam, megtettem minden tőlem telhetőt. Megrázó volt a ma esti vetítés. Ezt a szakmát én választottam, a legjobbak irányítása alatt dolgozhattam. Úgy tűnik, egy filmsztár vagyok, és ezért a közönségnek tartozom köszönettel, senki másnak.”

Az Euronwes cikkében megjegyzi: pályafutása alatt hét olyan filmje szerepelt a fesztiválon, amiben főszerepet játszott, ám a 83 éves színészt eddig nem díjazták itteni díjjal.

Ismeretes, Delon ellentmondásos kijelentései és életútja miatt többen tiltakoztak a díj ellen, és petíciót is indítottak. Delonnak korábbi voltak rasszista, nőgyűlölő és homofób megnyilvánulásai miatt, valamint azt is a fejére olvassák sokszot, hogy a katonaság óta jó barátja Jean-Marie Le Pennek, a francia szélsőjobboldali politikusnak, Marine Le Pen apjának.

Korábban, a május 19-én megjelenő Le Journal de Dimanche-ban visszautasította az ellene felhozott vádakat Delon, és a következőket mondta: „Azt mondtam, hogy megütöttem egy nőt? Igen. És hozzá kellett volna tennem, hogy több pofont kaptam, mint amennyit adtam. Soha az életben nem zaklattam egy nőt sem” – tette hozzá.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2019. május 23. 14:38
Fekete Tulipán éljen sokáig!
Aerion
2019. május 22. 15:16
Olvasom Alain Delon filmes munkásságát az imdb oldalon; Légy szép és tartsd a szád (1958) Gyenge asszonyok (1959) Lány a motorkerékpáron (1968) Halkan a basszushangokkal (1971) Sokkos kezelés (1973) Különös háromszög (1974) A férfi, aki mindig sietett (1977) A mai, cseppet se beteg és aberrált birodalmi bolsevista világrendben ezek mind pornófilm címek lehetnének…
mukk
2019. május 21. 12:36
Hihetetlen ünneplés. Hosszú percekig tartó taps. Mindenki mosolyog, tapsol, ünnepel, ebből is látszik, hogy a normalitás még játszik. Bár bizonyos történelmi okokból nem kedvelem a franciákat, Alain Delon kivétel. Sok élményt, örömöt szerzett a filmjeivel. Ezúton köszönöm neki.
Sulammit
2019. május 21. 10:09
Már régen megkaphatta volna ezt az életműdíjat ez a szép tehetséges és nagyszerű művész. Mire vártak a franciák, hogy majd posztumuszban adják oda? Gratulálok Alain Delon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!