Tony Blair: A menekülteket hatékonyabban kellene integrálni

2019. május 04. 12:12

A volt brit kormányfő a migráció kérdésben fejtette ki véleményét saját intézménye, az Insitute for Global Change oldalán. Tony Blair szerint az utóbbi években teljesen félreértelmezte a politika a multikulturalizmus fogalmát.

2019. május 04. 12:12

Tony Blair úgy vélte, a migrációt félrekezelték a kormányok. Úgy fogalmazott, hogy: „Meg kell találni az egyensúlyt a sokféleség és az integráció között. Egyrészt az integrációs hibák a multikulturalizmus elleni támadásokhoz vezettek, illetve felelősek a migráció elleni reakciókért. Másrészt a multikulturalizmust is félreértelmezte a politika, úgy kezelték, mint az integráció jogos elutasítását, noha soha nem jelentette azt.”

Blair kitér a kormánya által korábban felvetett, később elutasított digitális személyazonosítás ötletéhez, illetve szorgalmazza menekültek hatékonyabb nyelvoktatását és gyorsabb munkába állásuk segítését is.

A kormányfő végül rögzíti, hogy mindenkire nézve kötelező a brit társadalmi szabályok, törvények, normák elfogadása, miközben ezzel egyidejűleg a a kulturális sokféleség gyakorlását is biztosítani kell.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2019. május 05. 12:21
Hihetetlen mekkora kiterjedésű volt a brit gyarmatbirodalom és még a 20. században is olyan országokban rontották Tony Blair felmenői a levegőt, mint Tibet, India vagy Ceylon. És íme, pár évtized elteltével a világ legnagyobb modern kori leigázó, hovatovább rabszolgatartó államai mind olyan vehemensen osztják az észt népvándorlás, befogadás és elfogadás témában, hogy beleszédül az ember.
Senye Péter
2019. május 05. 11:19
Kellene, de hogyan?
Peter8811
2019. május 05. 11:11
Ez még nincs felkötve az iraki vegyi fegyverek miatt? Öreg hiba már rég az angol szélnek kellene fütyülni a talpa alatt.
Bokros Birka
2019. május 05. 10:44
Esetleg haza is lehetne küldeni a megélhetési bevándorlókat, mert dolgozni és beilleszkedni egy sem akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!