Bolsonaro környezetvédőket okol az esőerdők tüze miatt

2019. augusztus 22. 08:15

A környezetvédők csípőből visszautasították a feltételezést.

2019. augusztus 22. 08:15

A környezetvédő szervezeteket okolja az Amazonasban pusztító erdőtüzekért Brazília elnöke: az Euronews csütörtöki cikke szerint az államfő – aki hatalmas nemzetközi felháborodást váltott ki azzal, hogy nem védi meg a világ legnagyobb őserdejét a fakitermelőktől és a tüzektől – minden problémáért a környezetvédők tehetők felelőssé, akik szerinte le akarják járatni kormányát.

„Nekem úgy tűnik, hogy a civil szervezetek gyújthatták fel az Amazonast. Ők voltak azok, akik pénzt kértek. És mi a szándékuk? Problémákat okozni Brazília számára” – mondta az elnök.

A helyzet rendkívül súlyos, idén már hetvenkétezer tűz ütött ki a Föld tüdejének is nevezett esőerdőben, 84 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Egyes jelentések szerint a helyi farmereket felbátorította a brazil kormány hozzáállása, és ezért ők is gyújtogatnak, hogy helyet csináljanak a terményeiknek.

Válaszul erre, Brazília több pontján is tüntetésekkel tiltakoztak az elnök klímapolitikája ellen. „Bolsonaro nagyon felelőtlenül viselkedik. Bizonyítania is kellene azt az állítását, hogy a civil szervezetek gyújtották meg az esőerdő tüzeit” - mondta egy környezetvédő csoport munkatársa az Euronews beszámolója szerint.

Mint azt a páneurópai hírportál magyar nyelvű cikke kiemeli, Bolsonaro a gazdaság növekedésének gátját látja a környezetvédelemben, az őserdő pusztulása azonban az egész világra hatással van.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. augusztus 22. 10:58
Vegyük meg tőlük az oxigént. Egyből minden fán fog ülni egy erdőőr.
kisgul
2019. augusztus 22. 10:17
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy természetvédő, aki kiment a nagy Kanadai vadonba, hogy tiltakozzon a fakivágások ellen! Hősünk elszántan odaláncolta magát egy jó nagy fához, nehogy kivágják a favágók, a kulcsot pedig igen bölcsen eldobta a dús aljnövényzetbe. Jöttek is a favágók reggeli után dolgozni, de hősünk elkerekedett szemmel vette tudomásul, hogy nem oda volt tervezve az erdőítrás, ahová kikötözte magát. Mondá a favágóknak hősünk, hogy szabadítsák ki a fogságból, mert egyedül nem tudja magát kiszabadítani. A favágók mosolyogva válaszoltak, hogy majd munkaidő után megkeresik az eldobott kulcsot, most nem érnek rá! Telt múlt az idő, a favágók zaját lassan elnyelte a távolság, hősünk pedig szembe találta magát egy éhes Grizlivel.Este mikor a favágók hazafele ballagtak csak a láncokat találták meg,rajta a lezárt lakattal!
kisgul
2019. augusztus 22. 09:38
Rohadt szemét természetvédők, a társadalom parazitái, pusztuljon mind! Ezek bármire képesek, csak hogy bebizonyítsák , hogy ők a világ megmentői, miközben gyújtogatnak, szemetelnek, kormányokat döntenének meg!
Knerten
2019. augusztus 22. 09:13
Én is arra gondoltam a világszerte szinte egyidőben fellobbanó erdőtüzek kapcsán, hogy valakiknek nagyon kapóra jönnek ezek a tüzek. Kiválóan lehet velük riogatni, pánikot kelteni. Ahogy már a tavalyi görög erdőtüzeket is szándékosan okozták valakik. Persze bizonyítani ilyesmit szinte lehetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!