Transznemű énekest ünnepelt a Royal Albert Hall közönsége

2019. szeptember 15. 11:28

Az amerikai Jamie Barton a BBC Proms nevű komolyzenei eseményén Pride-zászlót lobogtatott.

2019. szeptember 15. 11:28

Rendhagyó előadás aratott a nézőtéri hangokból osztatlan sikert a szombat esti BBC Proms – teljes nevén Henry Wood Promenade Concerts – idei előadásán: az öt éve coming outolt Jamie Barton színpadi fellépése után felállva tapsolt a közönség.

Mint a BBC estről készült tudósításában olvasható, az amerikai transznemű-queer mezzoszoprán operaénekes két dalt adott elő, Bizet Habañeráját és az először az Ózban elhangzott, Harold Arlen által szerzett Somewhere over the Rainbowot. 

De nem is erről lesz emlékezetes az este, hanem arról, hogy a koncertet lezáró brit himnusz alatt egy Pride-zászlót lobogtatott a színpadon, ami a különféle zászlókat – brit, angol, skót – lobogtató közönséget igencsak lázba hozta, az alábbi videón ugyanis jól kivehető, hogy bizony nagyobbrészt felállva élvezték a színpadi produkciót.

Maga Barton egyébként korábban kijelentette: a koncertet arra fogja felhasználni, hogy nagyon határozott kiállást tegyen a Pride-mozgalom mellett, ugyanis szerinte az „egyesíti a közönséget”: „Ez nem csak a queer büszkeség, ez azoknak az embereknek az ünneplése, akiket összeköt az, hogy büszkék magukra, arra, hogy ők szeretik így magukat.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!