Videón az ukrán repülőgép feltételezett lelövése

2020. január 10. 07:47

A New York Times szerint a felvételen az látható, amint egy rakéta eltalálja a Teheránból felszálló ukrán utasszállító repülőgépet.

2020. január 10. 07:47

A fenti videófelvételt a New York Times közölte elsőként.

A Newsweek csütörtökön írt arról, hogy az iráni légteret műholdakkal és kémrepülőgépekkel figyelő amerikai hatóságok , illetve egy magasrangú iraki hírszerző tiszt is azt állítja, hogy rakétatámadás miatt zuhant le az ukrán repülőgép. Az értesülést a Guardian más forrásokból is megerősítette. A lap úgy tudja, hogy az Ukrán Nemzetközi Légitársaság 752-es járatának gépét szerdán egy orosz gyártmányú Tor M1-es típusú légvédelmi rakéta találta el. A CNN szerint az amerikai hadügyminisztérium biztosra veszi a rakétatalálatot. Valószínű, hogy az iráni légvédelem a gépet támadóként azonosíthatta.

A tragédiában 176-an vesztették életüket, közülük a legtöbben ukrán, illetve iráni állampolgárok voltak.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2020. január 10. 19:53
Vmi sántít ezzel a viddeóval, de nagyon. Adva van egy mobiltelefon és egy nagy sötétség. Ki a fene, és minek kameráz egy tök sötét égboltot. Ráadásul igyekszik egy helyre irányítani a kamerát. Majd VILLANÁS, pont a látómező közepén, ahol tök sötét volt korábban. Szóval, vki csak úgy elkezdi mobillal kamerázni az égboltot, mert tudja hogy ott egy repülőt fog eltalálni egy iráni rakéta. Nyilván Allah szólt neki előre.
eligold
2020. január 10. 16:51
Aki pedig felvette az egészet, az pont akkor pont arra néz. Se nem lejjebb, se nem feljebb, se nem balra, se nem jobbra, keresgélés, kapkodás nélkül pont a kamera közepén. Aha. Persze. Véletlenül.
winniethepooh
2020. január 10. 12:27
Már akkor sejteni lehetett, amikor megtagadták a fekete dobozok kiadását.
annamanna
2020. január 10. 12:27
A videón kutyaugatás van, noha állítólag tiltják a kutyatartást, mert az nyugati métely, ami felbomlasztja a családot! "Masszer Makarem Sírázi nagyajatollah például kijelentette, hogy a kutyatartás rombolja a családot, és tönkreteszi a társadalmat, mert (figyeljék meg az érvelést) Nyugaton vannak, akik a kutyájukat jobban szeretik, mint a feleségüket, és a gyermekeiket. 2011-ben már a rendőrfőnök figyelmeztetett, hogy úgy, ahogy van be fogják tiltani az ebtartást, mert "szolgaian imitálja a nyugati szokásokat, és ezzel kulturális problémát jelent"." https://fotelkalandor.blog.hu/2013/06/08/iran_betiltotta_a_kutyasetaltatast Már sokszor hoztak tiltó rendeletet, és az irániak már sokszor fütyültek rá: "A dpa német hírügynökség tudósítója szerint az új kutyasétáltatási tilalmat az irániak ugyanúgy figyelmen kívül fogják hagyni, mint a korábbiakat." https://24.hu/kulfold/2019/01/31/betiltottak-a-kutyasetaltatast-iranban/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!