Négypárti koalíció alakíthat kormányt Szlovákiában

2020. március 06. 09:11

A győztes Olano mellett a Sme rodina, a SaS, és a Za Ludi kerülhet vezető pozícióba.

2020. március 06. 09:11

Andrej Kiska korábbi köztársasági elnök felülírta korábbi véleményét, miszerint semmi áron nem hajlandó beülni egy koalícióba.
A győztes párt, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek Pártjának (Olano) vezetője, Igor Matovic a napokban találkozott a lehetséges koalíciós partnerek vezetőivel. A tárgyalások után egy négy párt által alkotott koalíció kezd kirajzolódni a The Slovak Spectator beszámolója szerint.

Az új kormányban szerepet kaphat Andrej Kiska pártja, a Za Ludi is, annak ellenére hogy a korábbi elnök kijelentette: a Boris Kollár iránti fenntartásai miatt nem szívesen venne részt a koalícióban. A Sme rodinát vezető Kollár arról híresült el, hogy 10 gyermeke van 9 nőtől. A parlamenti többség, amely 76 főt kíván, Kiska nélkül is megvan Matovicéknak, hiszen az Olano, a Sme rodina és a SaS összesen 83 hellyel rendelkezik a szlovák törvényhozásban. A Za Ludi bevonásával ez a szám 95-re növekedhetne, amely stabilabb többséget jelenthetne a 150 fős pozsonyi parlamentben.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2020. március 06. 12:25
A török és a görög biztonsági erők küzdelme egymással Kastanies határállomásnál https://vilagpanorama.hu/2020/03/06/a-torok-es-a-gorog-biztonsagi-erok-kuzdelme-egymassal-kastanies-hatarallomasnal/
bunko_jobbos
2020. március 06. 11:43
A sima listas valasztas a legnagyobb merenylet, amit egy orszag elkovethet maga ellen. Ja, meg meg a kozvetlen elnokvalasztas. Nalunk pont ezek hianya miatt van rend.
imres
2020. március 06. 11:18
Ameddig élek, addig kefélek Ragyognak rám a csillagok... :)
Bitrex®
2020. március 06. 10:06
Akkor az biztos hosszú életű lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!