WHO: Vannak biztató jelek, de továbbra is súlyos a helyzet

2020. március 26. 14:30

A kormányoknak és az embereknek fel kell készülniük a járvány nyomán beköszöntött „új valóságra”, mégpedig hosszú időre – fogalmazott Hans Kluge.

2020. március 26. 14:30

Akadnak biztató jelek az új típusú koronavírus-járvány lassulását illetően Európában, de a járványnak koránt sincs vége, a világnak pedig hozzá kell szoknia a helyzet teremtette új körülményekhez – jelentette ki Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója csütörtöki, online megtartott sajtókonferenciáján Koppenhágában. Kluge kiemelte Olaszországot, ahol a fertőzés terjedésének görbéje kicsit kevésbé meredekké vált, mindazonáltal leszögezte azt is: korai lenne azt mondani, hogy a járvány ott csúcspontjára ért.

Példa nélkülinek, ám szükségesnek nevezte a számos ország által meghozott, a járvány terjedésének lassítását célzó intézkedéseket. Leszögezte azt is, hogy e rendelkezések nyomán időt nyerhetnek, s elkerülhetik az egészségügyi rendszerek túlzott leterhelését is. Hozzátette: a kormányoknak és az embereknek fel kell készülniük a járvány nyomán beköszöntött „új valóságra”, mégpedig hosszú időre. „Nem sprintről beszélünk, hanem maratonról” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2020. március 26. 15:54
Hát, ezt a aWHO jól elbaxta!
tailor
2020. március 26. 15:19
minek a WHO ha csak így kinőhet egy világjárvány
Kanmacska
2020. március 26. 15:07
A járvány után fel kell oszlatni az EU politikai, bürokratikus szerveit! Nem kell EU parlament, nem kell EU bizottság, LIBE, meg hasonló, a fejlődést, a nemzeteket akadályozó, az adózók által luxus körülmények között tartott, léhűtő naplopókból álló, mindenhéle kamu intézmény! A gazdasági együttműködésre természetesen szükség van, de az együttműködés feltételeit újra kell vizsgálni és értelmezni! A később csatlakozott államok másodrendű kereskedelmi, gazdasági parnerek! A vámmentességet, a schengeni határokat célszerűnek tűnik fenntartani, de a külső határokat átlépni csak útlevéllel szabadjon majd, az illegális migráció legyen szigorúan büntetett bűncselekmény, 30 éves kitiltással!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!