Az Europol óva int a hamisított védőszerektől

2020. április 17. 16:32

A koronavírus járvány alatt a világhálón – egészségügyi célból – eladott hamisított termékek veszélyt jelentenek az egész társdalomra.

2020. április 17. 16:32

Az Európai Unió hágai székhelyű bűnüldözési szerve, az Europol pénteken kiadott jelentésében azt írja, a hamisított termékek – főként gyógyszerek és fertőtlenítők – nem felelnek meg a minőségi előírásoknak, így „hamis biztonságérzetet” keltenek a vásárlókban, míg valójában semmifajta védelemmel nem szolgálnak a vírus ellen.

Nem csak az a fontos, hogy elkapjuk a társadalom bizalmával visszaélő bűnözőket. Kellő információval is el kell látnunk a lakosságot, hogy elejét vegyük a csalásoknak, és további fertőződések kockázatának” - hangsúlyozta a jelentés. A hamisított termékek egy része már bekerült egészségügyi hálózatba is, veszélyeztetve ezzel a létfontosságú feladatokat ellátó személyek biztonságát.

A bűnözök eddig hatalmas nyereségre tettek szert.

(MTI)

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!