Az amerikai termelékenység 2,5 százalékkal csökkent az első negyedévben

2020. május 07. 15:46

Szakértők a termelékenyég nagyobb, 5,5 százalékos gyengülésével számoltak az idei első negyedévre.  

2020. május 07. 15:46

Az Egyesült Államokban jelentősen csökkent a termelékenység a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban az első negyedévben. Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtöki közlése szerint a március végével záródott három hónapban 2,5 százalékkal esett vissza a termelékenység a tavalyi utolsó negyedévhez képest, amikor még 1,2 százalékkal nőtt. Szakértők a termelékenyég nagyobb, 5,5 százalékos gyengülésével számoltak az idei első negyedévre.  

A termelékenységi mutató az egy óra alatt létrehozott termelési értéket jelzi. Ugyancsak csütörtökön közölt adat szerint a munkaerőköltség a tavalyi első negyedév óta a legnagobb mértékben, 4,8 százalékkal nőtt az idei első negyedévben. Tavaly az utolsó negyedévben szerény, 0,9 százalékos növekedést mértek. Szakértők a munkaerőköltség mérsékeltebb, 4 százalékos emelkedését várták az idei első negyedévre.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2020. május 07. 16:23
majd Kína kisegíti őket, Trampli nem vallja be, de fizetni fog a 'segítségért".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!