Bono 60

2020. május 10. 13:13

Hatvanéves lett a U2 énekese.

2020. május 10. 13:13

Paul Hewson 1960. május 10-én született az írországi Dublinban. Gyerekkorában elveszítette édesanyját, apjával és bátyjával nőtt fel. Tizenhat évesen csatlakozott egy helyi gimnáziumban formálódó zenekarhoz - ami nem sokkal később felvette a U2 nevet. 

A U2 1980-ban adta ki első lemezét, a Boyt. Az 1985-ös Live Aid-fellépéssel és az 1987-es The Joshua Tree lemezzel világsztárok lettek. 

Az 1991-es Achtung Baby lemezzel, a korát megelőző Zoo TV turnéval (lásd a fenti, teljes koncertfelvételt), majd a Zooropa és Pop albumokkal egy évtizedig kísérleteztek új hangzásokkal, majd a kétezres évektől újra a klasszikusabb hangzásukhoz nyúltak vissza. Eközben pár évente világ körüli stadionturnékkal biztosították a helyüket a világ legsikeresebb rockzenekarai között.

A világ leggazdagabb előadóművészei közé tartozó Bono ismert jótékonysági akcióiról, világméretű mozgalmi szervezkedéseiről, ami különösen Afrika és a világ szegényeinek megsegítését célozza. Igaz, eközben a U2 él az adóoptimalizáció eszközeivel is. Bono a feltörekvő Facebook cégben is több százaléknyi tulajdonrészt szerzett, azóta jelentős nyereségeket elkönyvelve.

A keresztény hitvalló ír énekes kamaszkora óta együtt van későbbi feleségével, Ali Hewsonnal: négy gyermekük van, egyik lányuk, Eve Hewson színésznőként dolgozik.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bukik a Zorbán
2020. május 11. 18:24
Vannak jó számaik, de Bono politikai megnyilvánulásai miatt nem értem, mit keres a Mandineren a hájpolása. Mondjuk, sok ilyen zenész van, elég csak Roger Waters-re gondolni. Sosem tudtam megérteni, hogy aki pl. a Wish You Were Here-t meg tudta csinálni, az hogyan válhatott elvetemült bolsevistává, mint Waters. De érdekes, hogy bár tisztában vagyok az általa beszélt elképesztően elvetemült dolgokkal, még sem tudok igazából haragudni rá, mert ilyen zenét csinált.
Saksafar
2020. május 11. 11:14
Szarosgyurka nagy haverja, Európa másik sarkából a zenén kívül mindenhez is ért és minősít. Persze nem kell nagyon komolyan venni, bár sajnos sok emberhez eljut a véleménye, de attól, hogy valaki híres még nem lesz szakértő.
Lolka-Bolka
2020. május 11. 09:21
FASSZOPO KOCSOK BONO...........U2 egy szar .... kulturalis moslek ....
RollsRoyce
2020. május 11. 07:19
Bono egy szarházi kriptokommunista, libsi gennyláda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!