Idén sem maradt el a Győzelem Napi felvonulás Fehéroroszországban

2020. május 09. 13:18

A belarusz elnök „pszichózisnak” minősítette a járványt, melyet le lehet győzni vodkával, szaunával és jégkoronggal.

2020. május 09. 13:18

A mai nehézségek nem hasonlíthatók össze a második világháború alatt történt tragédiákkal – hangoztatta a fasizmus felett aratott győzelem 75. évfordulója  alkalmából elmondott televíziós üzenetében Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, aki szombaton részt vett a Covid-19-járvány ellenére is megrendezett minszki katonai díszszemlén. Lukasenka hangsúlyozta, hogy Fehéroroszország számára, amely az arányokat tekintve a legsúlyosabb emberveszteségeket szenvedte el a második világháborúban, még a gondolat is „megengedhetetlen”, hogy ne ünnepelje meg a győzelem napját.  Mint mondta, a volt Szovjetunió területén megtartott egytelen parádéval az összes szovjet katonáról megemlékeznek „aki a világot megmentette a nácizmustól”.

„Vérkötelékeink örökké összekötnek bennünket a testvéri népekkel, amelyekkel apáink és nagyapáink megállították a 20. század katasztrófáját” – mondta. A parádén, amelyet Lukasenka egyenruhában tekintett meg, mintegy 3 ezer katona, 150 korabeli és korszerű katonai jármű, valamint 36 helikopter és repülőgép vett részt.  A veteránok portréival való felvonulást, a Halhatatlan Ezred elnevezésű demonstrációt idén Fehéroroszországban is elhalasztották. A minszki Győzelem terén azonban koncertet rendeznek majd, este pedig hétperces tűzijátékot lesz. A Fehéroroszországot bő negyedszázada kormányzó Lukasenka korábban azt hangoztatta, hogy országában egyetlen ember sem fog meghalni a koronavírustól, és a járvány ellenszerei között a vodkát, a szalonnát, a jégkorongot és a szaunázást emlegette. A belarusz elnök „pszichózisnak” minősítette a világon a járvány miatt bevezetett óvintézkedéseket, és azt hangoztatta, hogy az emberek számára az éhínség és a munkanélküliség lesz végzetes, nem pedig Covid-19. Fehéroroszországban a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint több mint 20 ezer fertőzöttet és 121 halottat tartanak számon.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. május 10. 23:11
Koronavírus like this.
gabor7th
2020. május 09. 23:58
Felvonult a biológiaifegyver is valahol a tömegben...
Akitlosz
2020. május 09. 23:30
Ez a háború a sok lúd disznót győz tipikus esete volt. Az 1944-es német királytigris tankok még az 1960-as szovjet T-55-ös tankoknál is hatékonyabbak. Még a T-55-ös tankok is úgy tudják legyőzni a királytigris tankokat, hogy létszámfölényben vannak. Milyen tankjaik lettek volna a németeknek 1960-ra? :-)
3M..
2020. május 09. 21:48
75 éve is hősök voltak, ahogy ma is azok. Lukasenkó, Európa nagyágyúja. Nem ijed meg napi 19 óra traktorozástól, mivel a traktor meggyógyít. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!