Az Orvosok Határok Nélkül bezárja kabuli szülőotthonát, mert újabb terrortámadásoktól tart

2020. június 15. 21:18

Május 12-én három fegyveres férfi megtámadta az intézményt, és megölt 24 embert, köztük csecsemőket és kismamákat.

2020. június 15. 21:18

Thierry Allafort-Duverger, az orvosszervezet vezérigazgatója azt mondta: még a belháború tépázta Afganisztánban sem hitte volna szervezete, hogy kismamák és újszülöttek lehetnek támadás célpontjai. „Mégis megtörtént. El kell fogadnunk a valóságot: magasabb falak és vastagabb biztonsági ajtók nem fognak megakadályozni újabb ilyen szörnyű támadásokat” – olvasható nyilatkozatában.

A szülőotthonban tavaly 16 ezer gyermeket segítettek a világra, köztük sok komplikációs szülést vezettek le.

A nemzetközi felháborodást keltett májusi terrortett elkövetését azóta sem vállalta magára semmilyen szervezet. Az Egyesült Államok szerint az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet emberei lehettek, a kabuli kormány az ellene lázadó tálib felkelőket gyanúsítja, akik tagadják, hogy közük lett volna a támadáshoz.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. június 20. 19:36
Szabó Timea majd megvédi őket! Tessék meghívni, majd Ő elintézi...
NTLLK
2020. június 18. 21:22
Lehet hogy ezek a fránya afgánok rájöttek valamire?
sozlib_abschaum
2020. június 16. 06:15
Ha ha ha, a szaros gyuri terrorszervezete menekül egy "demokratikus" országból?
néhai Ch.Pilot
2020. június 15. 23:12
Azt hittem, hogy arról az épületről van szó, ahol az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet született... mivel a migráns-simogatása miatt egyre többen rühellik őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!