Berobbant a járvány egy németországi húsüzemben

2020. június 22. 10:08

Már 1300 fertőzöttről írnak – közölte az Eorunews.

2020. június 22. 10:08

Egy egész járást lezárhatnak a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban az új típusú koronavírus terjedésének megállítására, mivel járványgóc alakult ki egy helyi húsüzemben. A Rheda-Wiedenbrückben működő, Tönnies sertésfeldolgozóban már 1300 fertőzöttet regisztráltak. Az üzemet bezárták, és karanténra kötelezték valamennyi, nem adminisztratív dolgozóját, mintegy 6400 embert. A tartományi miniszterelnök, Armin Laschet úgy fogalmazott, „a járványkitörés legsúlyosabb lokális gócáról van szó. Észak-Rajna-Vesztfália egészét tekintve – a vírus megjelenése óta – 75 százalékkal csökkent a COVID-19 reprodukciós sebessége. De a Gütersloh körzetéből begyűjtött adatok szerint, ott durván begyorsult. A megugró számok egyértelműen a húsüzemhez kapcsolódnak.”

A tartományi vezető arra is kitért, „mindent meg kell tenni, hogy a vírus ne terjedjen át az üzemben dolgozóktól a helyi lakosságra”, akik körében indulatokat, haragot váltott ki a járvány berobbanása. A karanténra kötelezett, jobbára külföldi munkavállalóknak tolmácsok is segítenek, a szabályok betartását pedig több rendőri egység ellenőrzi. „A Tönniesben nem volt rend. Az étkezdében sem tartottak megfelelő ellenőrzést, és így tovább. Jobban oda kellett volna figyelni” – véli egy helybéli bácsi. A húsüzemben többnyire közép- és kelet-európai (bolgár, lengyel, román) vendégmunkások dolgoznak. Általában tömegszállásokon laknak. A dolgozók egy részét a közeli Verlben szállásolták el. A városvezetés kordonokkal lezárta azt a negyedet – írta meg az Euronews.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. június 27. 16:41
Gyurcsánynénak, Gyurcsánynak és a disznó Grécynek már van szobra Németországban?
Tiszafa
2020. június 22. 17:07
Úgy van a SORS a németekkel, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék, és mihamarabb dögöljön is meg. Zabálni, azt szeretnek, de vetni, betakarítani meg feldolgozni az büdös nekik.
lightning protection
2020. június 22. 11:37
Ez persze nem modernkori rabszolgatás... Ez bezzeg nyugat...
Æðelflæd
2020. június 22. 11:13
Azt is írták német lapok, hogy egyes szállásokon többen osztoznak egy ágyon: amíg az éjszakai műszakos dolgozik, addig a másik alszik az ágyban, és fordítva. Valamint hogy a munkaeszközként használt kés bérleti díját is levonják a fizetésükből. Ennyit arról, hogy "Szégyen, milyen drága Magyarországon a hús, Németországban sokkal olcsóbb!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!